Hírek

Kereskedés a magyar tőzsdén - online előadás MA

Online előadásunkon áttekintjük a magyar piac aktualitásait, vételi, eladási pontokat azonosítunk a grafikonon. Átbeszéljük a magyar tőzsdén használható tőzsdei megbízásokat, valamint a kockázatkezelés eszköztárát is megismerheted. Tematika: Magyar piac aktualitásai Uralkodó trendek a magyar tőzsdén Ajánlatok Stop megbízás kezeléseIdőpont: 2018. Szeptember 24. 17:30 Helyszín: Az internet Jelentkezés a díjmentes előadásra A piaci trendek meglovaglásában segít a Sikeres Kereskedő című könyv.

Távolodik a 325-től a forint

Stagnálással kezdi a hétfői napot a forint az euróval szemben, így 325 közelében jár a jegyzés. Vagyis megint csak átmeneti lehet a múlt hét első felében látott erősödés, megint lefelé fordulhat a magyar deviza. Közben a dollár próbál kicsit korrigálni az utóbbi napokban látott esésből az euróval szemben, az angol font pedig tovább botladozik a borús Brexit-kilátások miatt.Elindult vissza a líra 2018.09.24 11:11A török líra már majdnem egy százalékos erősödésben van a dollárral szemben, így 6,2358-nál jár a jegyzés. Kapaszkodik a forint vissza 2018.09.24 11:07A forint délelőttre 323,9-ig kapaszkodott vissza az euróval szemben, ez 0,05 százalékkal alacsonyabb a péntek esti jegyzésnél. A dollár 275,3-nál jár, míg az angol font 361 forintba kerül. A héten érdemes lesz figyelni a török lírát 2018.09.24 08:50A török fizetőeszköz egy szép háromszögben szűkül, egyre csökkenő volatilitással, ebből az alakzatból pedig törvényszerűen jön a kitörés valamelyik irányba. Nem csak technikai alapon érdekes az árfolyammozgás: a piac mintha még nem igazán döntötte volna el, hogy a török kamatemelés után mi legyen a líra sorsa. Igazán látványos korrekcióról nem beszélhetünk, de legalább a nyár végén eszkalálódó líragyengüléshez képest jött egy kis megkönnyebbülés.Megint a 325 felé szédeleg a forint 2018.09.24 08:19Hétfő reggel 324,22-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a péntek esti árfolyammal. A múlt hét első felében az MNB szigorításra utaló jelzései után erősödni tudott a magyar deviza, majd onnan kezdett kicsit visszagyengülni. A dollárral szemben 276,3-nál járt a forint hétfő reggel, míg az angol font 361,24 forintba került. A régiós versenytársak, a lengyel zloty és a cseh korona a forinthoz hasonlóan minimális elmozdulással kezdték a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,7 százalékos visszaeséssel kezdte a napot. A dollár kismértékben elkezdett visszakapaszkodni az euróval szemben, hétfő reggelre 0,1 százalékkal 1,1736-ig süllyedt a jegyzés. Közben a japán jen és az angol font is stagnálással, minimális elmozdulással kezdte a napot. Ma igazán fontos makroadatok nem jelennek meg, délelőtt a német IFO konjunktúraindexre lehet érdemes figyelni.

Lezárul a felvásárlási háború - A Comcast viszi a brit Sky-t

Lezárul a felvásárlási háború, miután az amerikai médiabirodalom, a Comcast végül 40 milliárd dolláros ajánlatot tett a brit Sky-ért, a Sky menedzsmentje pedig a Comcast felvásárlási ajánlatát javasolta a részvényeseknek. A Sky árfolyama 8,8 százalékot emelkedett a hírre. Lezárul a Sky felvásárlása, miután az amerikai médiaóriás, a Comcast 40 milliárd dolláros ajánlatot tett a brit tévétársaságra, legyőzve ezzel Twenty-First Century Fox-ot a Sky-ért folyó licitháborúban. A Sky által hétfőn közzétett állásfoglalás szerint a menedzsment azt javasolta a Sky részvényeseinek, hogy fogadják el a Comcast 40 milliárd dolláros ajánlatát. A Comcast a háromfordulós aukción végül 3,6 milliárd dollárért magasabb összeget kínált a Twenty-First Century Fox-nál, így a Comcast végül 40 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatával nyerte meg a licitet. A Sky közleménye szerint a Comcast által kínált, részvényenkénti 17,28 fontos ár kiváló végkifejletet jelent a cég részvényesei számára, és a társaság által elfogadásra javasolt felvásárlási ajánlat jóváhagyásáról október 11-ig határozhatnak majd a részvényesek. Lapértesülések alapján a Comcast a felvásárlási ajánlat során elegendő prémiumot kínált ahhoz, hogy a Sky azon részvényeseit is meggyőzze, akik inkább a Fox/Disney ajánlatát részesítették volna előnyben, a Foxnak a Sky-ban jelenleg is fennálló részesedése miatt. Piaci források szerint a Comcast hamarosan tárgyalásokat kezdhet a Disney-vel, a társaság Sky-ban fennálló, jelenlegi 39 százalékos részesedésével kapcsolatban. A Sky árfolyama 8,8 százalékkal került ma feljebb, a részvények 17,24 fontig ugrottak, megközelítve a Comcast által tett 17,28 fontos felvásárlási ajánlat összegét. (CNBC)

Elfordulnak a hagyományos kötvényektől a nagybefektetők - Új alternatíva terjed

Az egyre nagyobb problémává váló likviditási gondok miatt az amerikai és európai intézményi befektetők körében a hagyományos kötvényekkel szemben kezdenek elterjedni a kötvénypiaci ETF-ek - írja a Financial Times. A Greenwich Associates elemzése szerint egyre több intézményi befektető dönt a kötvénypiaci tőzsdén kereskedett alapok mellett a tradicionális kötvénybefektetések kárára, miután az utóbbiak esetében egyre több a likviditási probléma. Az amerikai és európai kötvénypiacok a válság előtti időszakhoz képest kevésbé likvidek, főleg az egyéni vállalati kötvényekkel nehezebb kereskedni, főleg azoknak az intézményi ügyfeleknek, akik nagyobb tranzakciókat hajtanának véghez. Ebben szerepet játszik az is, hogy a szigorúbb hatósági előírások miatt a bankok számára is sokkal költségesebb lett nagyobb összegű kötvényállományt tartani, így már ők sem tudják biztosítani a korábban megszokott likviditást egyes papírokban. A Greenwich felmérése szerint a megkérdezett 87 intézményi befektető közül, amely tart kötvénypiaci ETF-eket, harmada tervezi azt, hogy ezek állományát a következő évben növelné. A megkérdezett intézmények 17%-a válaszolta, hogy 50 millió dollárt meghaladó értékű kötvénytranzakciókat is végrehajtották már, így számukra különösen fontos egy-egy papír likviditása.

1 2 3 4