Hírek - Esik a dollár Trump bejelentése után

Délután érkeztek el az izgalmak a devizapiacokra. A dollár gyengülésbe váltott, miután Donald Trump elbúcsúzott külügyminiszterétől.

Esik a dollár 2018.03.13 16:29

Piaci beszámolók szerint az amerikai külügyminiszter távozásának váratlan híre nyomasztja a dollárt. Az euróval szembeni árfolyama az 1,24-es szintet közelíti. A dollár múlt csütörtök óta nem volt ennyire gyenge.

Nem okozott meglepetést az amerikai inflációs adat, kis gyengüléssel reagált a dollár 2018.03.13 16:04

A várakozásokkal összhangban kis mértékben, 2,1%-ról 2,2%-ra gyorsult februárban az éves bázisú infláció az Egyesült Államokban, ami összhangban volt a piaci szereplők várakozásaival. Mivel a meglepetés elmaradt, ezért a devizapiacokon sem idézett elő nagy mozgást: a dollár valamelyest gyengült az euróval szemben, a jegyzések 1,24 környékén járnak.

311,5 környékén az euró-forint, alig mozdult ma eddig az árfolyam 2018.03.13 16:02

Az amerikai inflációs adat rángathatja meg a dollárt 2018.03.13 08:12

Minimális elmozdulásokkal indult a keddi nap a devizapiacokon, a forint kicsit visszakapaszkodott a tegnapi gyengülés után. Nagy mozgásokat a délutáni amerikai inflációs statisztika sem váltott ki: a dollár kis gyengüléssel reagált az adat megjelenésére.

Kedd reggel 311,83-nál járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Az utóbbi hetekben eleinte érezhetően gyengült a forint, átmenetileg a 315-ös is megközelítette a jegyzés, majd onnan fordult vissza. A dollárral szemben kedd reggel 252,87-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 266,65 forintba került.

Az amerikai inflációs adat rángathatja meg a dollárt

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot az euró ellenében. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak a török líra, míg a dél-afrikai rand stagnálással kezdett.

Az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős mozgást, 1,233 körül jár a jegyzés, akárcsak hétfő este. Közben a japán jen 0,4%-kal gyengült a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékkal esett vissza.

Az amerikai inflációs adat rángathatja meg a dollárt

Ma a nap második felében a tengerentúlról érkezik egy fontos adat, a februári inflációs mutató a Fed kamatpolitikájára is hatással lehet, ezért figyelik kiemelten a befektetők.