Hírek - Eséssel zárt a magyar tőzsde

A keddi kereskedés második felében elromlott a nemzetközi befektetői hangulat azt követően, hogy Donald Trump elbúcsúzott külügyminiszterétől. A külföldi eseményektől a magyar tőzsde sem tudta függetleníteni magát, a BUX eséssel zárta a napot.

A nap végére nagyon elromlott a hangulat 2018.03.13 17:29

Komoly eladói nyomás alá kerültek a nyugat-európai tőzsdék azt követően, hogy Donald Trump bejelentette, megválik jelenlegi külügyminiszterétől és helyére a CIA vezetőjét nevezi ki. Az angol, a francia és a német tőzsde értéke 0,8-1,8 százalékot csökkent kedden. A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulattól a magyar tőzsde sem tudta függetleníteni magát, a BUX értéke 0,4 százalékot csökkent. Ebben az is szerepet játszott, hogy a Magyar Telekom (+0,1 százalék) kivételével, az összes hazai blue chipet adták a befektetők. Így az OTP és a Mol árfolyama 0,3 százalékot, míg a Richer árfolyama 0,2 százalékot esett.

Új csúcson a Nasdaq 2018.03.13 16:14

Kedden tovább folytatódik a Nasdaq erősödése, a technológiai cégeket magába tömörítő részvényindex értéke 0,4 százalékot emelkedett, így jelenleg új történelmi csúcson tartózkodik. A Dow Jones értéke 0,2 százalékot, míg az S&P 500 értéke közel 0,1 százalékot emelkedett.

Adják a Konzumot és az Opust 2018.03.13 13:34

Kedden nem teljesítenek jól a Mészáros-papírok, a Konzum árfolyama 2 százalékot, míg az Opus árfolyama több mint 3 százalékot esett a hétfői záráshoz képest. A fundamentumokkal kapcsolatos hírek nem jelentek meg, így az esés hátterében az elmúlt napok raliját követő profitrealizálások állhatnak elsősorban.

Oda a kezdeti lendület 2018.03.13 10:41

Kedden hiába erősödnek kivétel nélkül a nyugat-európai részvényindexek, a magyar tőzsde nem tud ebből erőt meríteni, a BUX értéke 0,3 százalékot csökkent a hétfői záráshoz képest. Ebben szerepet játszik az is, hogy a Mol árfolyama a kezdeti 1 százalékos erősödést követően a tegnapi zárószintjének közvetlen közelében esett vissza. Az OTP és a Richter árfolyama pedig 0,4 százalékot csökkent a nyitás óta.

Az E.On 5000 fős leépítést lengetett be 2018.03.13 10:17

Az E.On és az RWE is közzétette éves beszámolóját, amelyekből kiderült, hogy mindkét német közműszolgáltatónak érdemben növekedett a profitja tavaly. A két cég menedzsmentje viszont eltérő várakozásokat fogalmazott meg a 2018-as évvel kapcsolatban, amely meg is látszik a befektetői reakciókon, az árfolyammozgásokon.

tovább a cikkhez...

Trükkös csalók pályáznak az OTP-sek pénzére 2018.03.13 09:37

Úgy tűnik, újabb adathalász (phishing) kísérlet folyik az OTP ügyfeleinek megtévesztésére, most a pénzintézet internetes felületét másolták le azért, hogy az óvatlan ügyfelek adatait megszerezzék.

tovább a cikkhez...

A Mol vezetésével erősödik a magyar tőzsde 2018.03.13 09:12

Kitart a jó hangulat a magyar tőzsdén a keddi kereskedés első szakaszában, a BUX értéke közel 0,3 százalékot emelkedett. Ez elsősorban a Molnak köszönhető, az olajvállalat árfolyama 1 százalékot erősödött azt követően, hogy a vállalat menedzsmentje közzétette osztalékfizetési javaslatát. Az OTP árfolyama 0,4 százalékot emelkedett, míg a Telekom árfolyama nem változott a hétfői záráshoz képest, a Richter árfolyama pedig 0,4 százalékot csökkent.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni 2018.03.13 08:34

A Nasdaq a pénteki roham után sem fulladt ki és új történelmi csúcsra tudott emelkedni hétfőn. A Dow és az S&P értéke viszont esett a tegnapi kereskedésben, így még mindig messze járnak a január végi rekord szintjeiktől. A fő ok Trump kereskedelempolitikája, ami tőzsdei cégeket is sújt.

Kedden nincs egységes irány Ázsiában, a japán, a dél-koreai és az új-zélandi tőzsde erősödik, míg a kínai részvénypiacok értéke csökkent. Nyugat-Európában viszont borítékolható az emelkedés a határidős részvényindexek pillanatnyi állása alapján, így a magyar tőzsdén is kitarthat a tegnapi jó hangulat a kereskedés első szakaszában.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni

A magyar tőzsdén a Mol papírjaira érdemes lesz figyelni, ugyanis a hétfői piaczárást követően közzétette osztalékfizetési javaslatát a vállalat igazgatósága. Ebből kiderült, hogy a rendes osztalékot 9%-kal, részvényenként 85 forintra emelné a cég és a 2017-es eredmények alapján rendkívüli osztalék fizetéséről is határozott a menedzsment.

Minimális elmozdulásokkal indul a keddi nap a devizapiacon, a forint is kicsit visszakapaszkodott a tegnapi gyengülés után, így jelenleg az euróval szembeni jegyzés 312 alatt tartózkodik. Egy dollárért kicsivel kevesebb, mint 253 forintot, míg egy svájci frankért közel 267 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni

Kedden itthon nem jelenik meg érdemi adat, csak az ÁKK 3 hónapos dkj-aukciójára lesz érdemes figyelni, bár ezek az értékesítések is egyre inkább csak a papírformát hozzák. A tengerentúlon viszont délután egy februári inflációs adat érkezik, amire kiemelten figyelhetnek a befektetők, elsősorban az euró-dollár árfolyamra lehet hatással. Amerikában egyébként már vasárnap átállították az órákat, így most szokás szerint minden egy órával előbb lesz a tengerentúlon, a tőzsdék is magyar idő szerint kilenckor zárnak.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni