Hírek - Emelkednek az amerikai tőzsdék

Vegyesen teljesítettek az ázsiai tőzsdék hétfőn, miután a befektetők a hétvégén Szíriában végrehajtott amerikai légicsapást emésztették. Az európai tőzsdék pénteki záróértékeik közelében indították a napot, miután a piaci szereplők a szíriai helyzet legfrissebb fejleményei közepette kivártak az új pozíciók felvételével. A tengerentúli piacnyitás előtt az európai részvényindexek vegyesen teljesítenek, az amerikai tőzsdék emelkedéssel indítják a hétfői kereskedést, a magyar tőzsde pedig mérsékelt mínuszban jár.

Emelkedéssel nyitott Amerika 2018.04.16 15:33

Emelkedéssel indítják a hétfői kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a piaci szereplők figyelme a hétvégi, Szíriában végrehajtott, célzott légicsapás után a gyorsjelentési szezon felé fordult, miután az James Mattis szerint egyszeri csapásmérés volt. Az orosz válaszreakció elmaradása, és a védelmi miniszter szavai megnyugtatta a piacokat. Míg a hangulat javulásához hozzájárulhatott a Bank of America vártnál kedvezőbb gyorsjelentése és a vártnál magasabb forgalomról beszámoló, márciusi kiskereskedelmi eladási statisztika is. A Dow 192 pontos plusz mellett 0,7 százalékos emelkedést mutat, az S&P500 0,5 százalékos pluszban jár.

Ismét 8000 dollár alatt a Bitcoin 2018.04.16 15:01

A csütörtöki kereskedésben látott jelentős, 10 százalék feletti napon belüli emelkedés után tovább kapaszkodott felfelé a Bitcoin, az elmúlt hét második felének erősödése után azonban úgy tűnik, mégsem képes 8000 dollár felett megkapaszkodni a kriptodeviza árfolyama, miután hétfőn ismét az eladók ragadták magukhoz az irányítást. Az árfolyam 4,7 százalékos mínuszban jár hétfő délután.

Emelkedéssel nyithat Amerika 2018.04.16 13:40

Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés a tengerentúlon, miután a piaci szereplők figyelme a hétvégi, Szíriában végrehajtott, célzott légicsapás után a gyorsjelentési szezon felé fordult, miután az James Mattis szerint egyszeri csapásmérés volt. Az orosz válaszreakció elmaradása, és a védelmi miniszter szavai megnyugtatta a piacokat, a Dow futures 138 pontos pluszban jár, amely 0,6 százalékos emelkedést vetíthet előre.

A hétfői kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi eladási statisztikákat leszámítva nem érkezik kiemelt makroadat, a piaci szereplők ezért a szíriai konfliktus fejleményei mellett a vállalati gyorsjelentésekre fókuszálnak majd. A Bank of America hétfői a piacnyitás előtt tette közzé beszámolóját, amely mind árbevétel, mind az egy részvényre eső eredmény tekintetében felülteljesítette az elemzői várakozásokat.

Rekordmagas bevétellel indította a negyedévet a Bank of America 2018.04.16 12:47

Megverte az elemzői várakozásokat a Bank of America, amely 23,1 milliárd dolláros bevételt szerzett meg 2018 első negyedévében a várt 23,06 milliárdhoz képest, miközben az egy részvényre jutó eredménye 62 cent lett a várt 59 cent helyett. A pénzintézet negyedéves bevétele ezzel rekordmagas értéket ért el. A nyitás előtti kereskedésben 0,7%-os emelkedést jeleznek a bank részvényei.

tovább a cikkhez...

Mérsékelt mínuszban jár a BUX 2018.04.16 12:17

Pénteki záróértékeik közelében stagnálnak az európai tőzsdék hétfőn, miután a piaci szereplők a hétvégi, Szíriában végrehajtott amerikai rakétatámadást emésztették. A befektetők egy részét megnyugtathatta az, hogy USA egyelőre nem tervez újabb csapást, míg Oroszország sem alkalmazott válaszintézkedéseket, a tőkepiacihangulat mindemellett nyomott maradt, miután korábban olyan beszámolók láttak napvilágot, amelyek szerint a Trump-adminisztráció már hétfőn új szankciókat jelenthet be Oroszországgal szemben.

Az európai részvényindexek mérsékelt elmozdulást mutatnak, a magyar tőzsde 79 pontos mínusz mellett 0,2 százalékos esést mutat, míg a blue chipek is vegyesen teljesítenek. Az OTP és a Richter 0,2, a Mol 0,5 százalékos mínuszban jár, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedést mutat.

Esik az olaj, profitot realizálnak a befektetők 2018.04.16 11:14

A múlt héten megközelítőleg 3,5 éves csúcsra emelkedett az olaj ára, azt követően, hogy a befektetők a szíriai helyzet miatt aggódtak. A hétvégén az Egyesült Államok Franciaországgal és az Egyesült Királysággal közösen együttműködve rakétatámadást hajtott végre szíriai feltételezett vegyifegyver-raktárak ellen, a hétfői kereskedés első felében pedig a piaci szereplők profitot realizálhattak, miután az amerikai védelmi miniszter szerint a csapásmérés egyszeri volt, mindemellett azt nem követte orosz válasz reakció. A WTI jegyzése 1,4 százalékos esés mellett 66,2 dollár közelében jár hétfő délelőtt.

Iránymutatásra vár a magyar tőzsde 2018.04.16 10:15

A hétfői piacnyitás követő mérsékelt emelkedés után továbbra is óvatos pluszban a jár a magyar tőzsde, a BUX 80 pontos emelkedés mellett 0,2 százalékos pluszban jár. A hazai blue chipek a Mol kivételével emelkednek, az olajvállalat papírjai 0,2 százalékos esést mutatnak. A Richter mindemellett 0,2, az OTP 0,3, míg a Magyar Telekom 1,1 százalékos pluszban jár.

Vegyesen teljesítenek a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó részvények hétfőn délelőtt, a Konzum 0,1 százalékos mínuszban jár, az Opus 0,1 százalékos emelkedést mutat, míg a CIG Pannónia 1, az Appeninn pedig 0,5 százalékos pluszban jár.

11 részvény, amire figyelni kell a héten 2018.04.16 09:26

Beindul a héten a negyedéves jelentési szezon. A bankok ismét főszerepet játszanak a következő napokban, de a technológia szektorból is érkeznek már fontos gyorsjelentések.

tovább a cikkhez...

Óvatos emelkedéssel indítja a hétfői kereskedést a DAX 2018.04.16 09:04

A hétvégi, Szíriában végrehajtott amerikai légicsapás korlátozott volta, és az orosz válaszintézkedések hiánya megnyugtatta a piaci szereplők egy részét, a DAX index 0,3 százalékos emelkedéssel indította a hétfői kereskedést, a brit FTSE100 pedig pénteki záróértéke közelében stagnál.

Emelkedéssel indul a hét a magyar tőzsdén 2018.04.16 09:02

Emelkedéssel indul a hét első napja az magyat tőzsdén, a BUX 141 pontos plusz mellett 0,3 százalékos emelkedést mutat, a blue is chipek kivétel nélkül pluszban járnak. Az OTP 10 pontos pluszban, pénteki záróértéke közelében nyitott, a Richter 0,1, a Mol 0,6 százalékos pluszban jár, míg a Magyar Telekom 1,2 százalékos emelkedést mutat.

Amerikai csapás Szíriában - Megnyugodhatnak a tőzsdék 2018.04.16 08:31

Mi történik a tőzsdéken?

!-->

  • A kezdeti emelkedést követően lefelé kanyarodtak a tengerentúli indexek a pénteki kereskedés második felében, majd a Dow végül 122 pontos esés után 0,5 százalékos mínuszban, az S&P500 0,2, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos eséssel zárta a pénteki napot, az amerikai tőzsdék mindemellett 1,8-2,8 százalékos emelkedéssel zárták az elmúlt hetet.

  • A tengerentúli befektetők a vártnál kedvezőbb banki gyorsjelentések mellett a szíriai helyzet legfrissebb fejleményeire figyeltek, majd a pénteki piaczárást követően az amerikai elnök célzott légicsapásokat jelentett be Szíriában, amelyet az USA Franciaországgal és az Egyesült Királysággal együttműködve hajt végre szíriai feltételezett vegyifegyver-raktárak ellen.

  • A japán tőzsdét kivéve esnek az ázsiai indexek hétfőn, a Nikkei 0,3 százalékos pluszban jár, a kínai börzék azonban nagyot estek. A Hang Seng és sanghaji tőzsde 1,6 százalékos mínuszban jár, Ázsia más részein is borús a hangulat, a szingapúri tőzsde 0,3 százalékos mínuszban jár, miután a piaci szereplők a szíriai légicsapások- és a geopolitika konfliktus további kiszélesedése miatt aggódtak.

  • Pénteken tette közzé gyorsjelentését a JP Morgan, a Citigroup és a Wells Fargo is, mindhárom pénzintézet mind árbevétel, mind az egy részvényre jutó eredmény tekintetében túlszárnyalták az előzetes piaci várakozásokat.

  • A határidős DAX index árfolyama 47 pontos pluszban jár hétfő reggel, amely 0,3 százalékos emelkedést vetíthet előre.

  • A forint az euróval szemben a 310-es szint közelében jár péntek reggel, egy svájci frank 261 forintba kerül, míg egy dollárért 252 forintot kell fizetni péntek reggel.

!-->

Mire figyelnek a befektetők?

!-->

  • Az Egyesült Államokból a márciusra vonatkozó kiskereskedelmi eladási statisztikákat teszik közzé.

  • Héfőn teszi közzé gyorsjelentését a Bank of America és a Netflix is.

  • Hétfőn nem érkezik magyar makroadat.

!-->

Amerikai csapás Szíriában - Megnyugodhatnak a tőzsdék

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Bár az elmúlt hetet összességében emelkedéssel zárták az amerikai részvényindexek, a tengerentúli tőzsdék teljesítménye a Nasdaq kivételével negatív a 2018-ra vonatkozóan. Az elsősorban technológiai vállalatokat tömörítő Nasdaq 3,6 százalékos emelkedést mutat idén.

Amerikai csapás Szíriában - Megnyugodhatnak a tőzsdék