Hírek - Készülődik a tőzsdére a legizgalmasabb kínai mobilgyártó

Készülődik a tőzsdére lépésre a kínai mobilpiaci óriás, a Xiaomi, a társaság már ki is választotta a bankokat, akik a segítségére lesznek ebben. A tervek szerint a jövő hónapban kezdődhet meg a folyamat, ami végül a hongkongi tőzsdére viszi a Xiaomi részvényeit.

Az ügyhöz közel álló források szerint 100 milliárd dolláros piaci kapitalizációt céloz meg Xiaomi, ami a legnagyobb elsődleges részvénykibocsátás lehet az Alibaba IPO-ja óta. A kínai kiskereskedelmi óriás 2014-ben ment tőzsdére, akkor 25 milliárd dollárra értékelte a piac a céget.

A Xiaomi értéke az eddigi forrásbevonások során 45 milliárd dollárig emelkedett, de a 2016-os év különösen nehéz volt a cég számára. Az új értékesítési modelljének és az indiai terjeszkedésnek köszönhetően azonban ismét magára talált a cég.

A Bloomberg információi szerint a Morgan Stanley, a Goldman Sachs, a Credit Suisse és a Deutsche Bank bonyolítja majd le az elsődleges részvénykibocsátást, a kínai bevezetésben pedig a Citic Securities segédkezik majd.

A címlapkép forrása: Shutterstock