Hírek - Indul a Richter Munkavállalói Résztulajdonosi Programja

A Richter hétfői tájékoztatása szerint elindul a társaság Munkavállalói Résztulajdonosi Programja, amelynek keretében a gyógyszergyártó egyes vezető tisztségviselői és vezető beosztású munkavállalói Richter részvényeket kapnak majd.

A Richter hétfőn közzétett közleményében arról tájékoztatja a befektetőket, hogy a társaság ügyvezetése az igazgatóság felhatalmazása alapján 2018 február 26-án elfogadta a Richter Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) alapszabályát és a társaság egyes vezető tisztségviselőinek és vezető beosztású munkavállalóinak MRP keretében történő juttatásairól szóló, javadalmazási politikát.

A Fővárosi Törvényszék Richter MRP Szervezetet bejegyezte, a végzés a 2018. április 13-án kézhez vett értesítés szerint 2018. március 28-án vált jogerőssé.

A javadalmazási politika végrehajtása keretében a társaság két körben - nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként - a Richter MRP rendelkezésére bocsát egyenként 100 forint névértékű Richter Gedeon törzsrészvényeket az alábbiak szerint:

  • 2018. május 28-áig 148 511 darab részvényt és
  • 2018. június 30-áig a javadalmazási politikában meghatározott képlet alapján meghatározandó számú részvényt.


A résztvevők a 2019. február végéig lezáruló első MRP program keretében a részvények készpénz ellenértékét szerzik meg, a társaság esetenként mindemellett tájékoztatást tesz közzé a Richter MRP részére juttatandó saját részvényekkel kapcsolatos tranzakciókról.

Indul a Richter Munkavállalói Résztulajdonosi Programja


(BÉT)