Hírek - A Magyar Telekom saját részvényeket adott át

Szerdán két bejelentést is tett a Magyar Telekom, a társaság ösztönzési rendszerének működtetése miatt 5,075 millió darab saját részvényt adott át a munkavállalói résztulajdonosi program szervezet részére. Mindemellett a Telekom ismét saját részvényeket vásárolt, amelyet a vállalat a saját ösztönzési rendszerének működtetésével indokolt.

A Magyar Telekom szerdán bejelentette, hogy a 2018. március 28-án közzétett javadalmazási politikán alapuló ösztönzési rendszer működtetése miatt 2018. május 16-án 5 075 451 darab saját részvényt adott át a munkavállalói résztulajdonosi program szervezet (MRP szervezet) részére. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában lévő Magyar Telekom részvények állománya 457 766 darabra csökkent.

  • A Magyar Telekom szerdán mindemellett azt is bejelentette, hogy május 15-én a Budapesti Értéktőzsdén 175 600 darab Magyar Telekom törzsrészvényt vásárolt, 425 forint/darab átlagáron.
  • A társaság a lépést a 2018. március 28-án közzétett bejelentésében említett új javadalmazási politikán alapuló ösztönzési rendszer működtetésével indokolta.
  • A tranzakció után a Magyar Telekom tulajdonában lévő saját részvények állománya 633 366 darabra emelkedett.

A Magyar Telekom saját részvényeket adott át


(BÉT)