Hírek - Ez nem egy összeomlás előjele, csak egy korrekció a német jegybankelnök szerint

A világ tőzsdéinek a héten tapasztalt jelentős esése korrekciós folyamat, nem pedig egy nagyobb összeomlás előjele - nyilatkozta pénteken Jens Weidmann, a német központi bank, a Bundesbank elnöke egy indonéziai eseményen, a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap évenkénti találkozóján.

A héten tapasztalt nagy mértékű tőzsdei árfolyamesés, mely a technológiai szektort különösen súlyosan érintette, korrekciós folyamatot jelent Jens Weidmann szerint.

A Bundesbank elnöke hozzátette: a héten történt csökkenés kapcsán figyelembe kell venni, hogy az év eleje óta számos tőzsdei részvény árfolyama erőteljesen emelkedett az Egyesült Államokban is, ezért a héten látott esést inkább korrekciónak tekinti.

Jens Weidmann azt is hangsúlyozta, hogy a világgazdaság számára jelenleg a legnagyobb kockázatot a globális kereskedelmi konfliktusok további eszkalálódása jelentheti, különösen az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi viszály esetében.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója szerda óta több mint 5 százalékot veszített értékéből. A részvényárfolyamok esését az emelkedő kamatoktól és a globális kereskedelmi konfliktusok hatásaitól való félelem váltotta ki. Erről bővebben:

2018.10.12 08:55 Jim Cramer megmondja, mit csináljunk, ha eluralkodik a rémület

2018.10.11 21:56 Hatalmasat zakóztak az amerikai tőzsdék

2018.10.12 10:10 Mekkora kárt okozott 2 nap pánik a tőzsdéken?

Pénteken felpattantak a tőzsdei árfolyamok, az előző két napon nagy esést mutatott részvények különösen jól teljesítenek. Az ázsiai tőzsdék nyomdokain haladva röviddel tizenkét óra előtt a vezető nyugat-európai tőzsdék pluszban álltak, a londoni FTSE100 index 0,73 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,56 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató 0,51 százalékos emelkedést jelzett.

2018.10.12 10:10 Nagy esés után felpattantak az európai tőzsdék