Hírek - Nagyot emelkedett a Richter, felpattant a Mol

Az elmúlt napok jelentős zuhanása után enyhült a feszültség, az ázsiai tőzsdék már emelkedtek pénteken, míg az irányadó európai részvényindexek is feljebb kerültek ma a pénteki kereskedés első felében és a magyar tőzsde is emelkedett, a legjobban a hazai blue chipek közül a Mol teljesített. A szerdai és a csütörtöki esés után az amerikai tőzsdék is felpattantak, mindhárom irányadó tőzsdeindex emelkedik.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde 2018.10.12 17:41

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 443 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom esett, a telekomcég árfolyama 0,6 százalékkal került lejjebb. Az OTP mindemellett 0,8, míg a Richter árfolyama 1,6 százalékkal került feljebb, jól teljesített ma a Mol is, az olajvállalat árfolyama 2,2 százalékos emelkedéssel búcsúzott a hét utolsó napjától.

Nagy zuhanás után felpattanás, kitart a lendület az amerikai börzéken 2018.10.12 16:48

A jelentős szerdai és csütörtöki esés után enyhült a részvénypiaci feszültség, az európai tőzsdék bár nagy emelkedéssel indították a pénteki kereskedést, a mai piaczárás felé közeledve azonban alábbhagyott a lendület, a kontinens börzék mérsékelt emelkedést mutatnak csupán, a DAX és a CAC40 is előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza. Az amerikai részvényindexek felpattantak a pénteki piacnyitás után, a nagy zuhanást követően emelkednek az amerikai tőzsdék, a Dow 1,1, az S&P500 1,5 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq is felpattant, a technológiai részvényeket tömörítő részvényindex 2,2 százalékkal került feljebb.

Felpattantak az amerikai tőzsdék 2018.10.12 15:48

Az amerikai tőzsdék szerdai és csütörtöki zuhanása után pénteken enyhült a részvénypiaci feszültség, az ázsiai részvényindexek emelkedtek, és az európai börzék is feljebb kerültek a hét utolsó napján. Az elmúlt napok esése után az amerikai tőzsdék is felpattantak, a hangulat javulásához hozzátehettek az összességében kedvező banki gyorsjelentések is, a Dow 307 pontos plusz mellett 1,2 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 1,4 százalékkal került feljebb.

Kitart a BUX lendülete, emelkedik a Richter 2018.10.12 14:47

Az irányadó európai részvényindexek felpattantak a pénteki piacnyitás után, bár a délelőtt második felében alábbhagyott a korábbi lendület, a tengerentúli piacnyitás felé közeledve továbbra is emelkednek a kontinens börzéi. Az elmúlt napok jelentős zuhanásai után enyhült a részvénypiaci feszültség, amellyel párhuzamosan a hazai részvényindex tovább emelkedett a pénteki kereskedés második felében. A BUX 6,3 milliárd forintos forgalom és 445 pontos plusz mellett 1,3 százalékkal került feljebb.

A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom, 0,3, a Mol 1,5, míg az OTP árfolyama 1 százalékkal került feljebb, a hazai nagypapírok közül a Richter teljesít a legjobban, a gyógyszergyártó árfolyama 2,1 százalékot emelkedett.

Emelkedéssel nyithatnak az amerikai tőzsdék 2018.10.12 14:15

A szerdai és a csütörtöki kereskedésben hatalmasat zuhantak a tengerentúli tőzsdék, pénteken azonban érdemben javult a részvénypiaci hangulat, az ázsiai börzék emelkedése mellett az irányadó európai részvényindexek is felpattantak ma délelőtt. Az előző napok nagy esései után az amerikai tőzsdék is magukra találhatnak, a befektetők figyelme pedig a felpörgő vállalati gyorsjelentési szezon eredményei felé fordulhat, a nagy amerikai bankok közül a JPMorgan nyitotta ma a sort, a bankház árbevétele és egy részvényre eső eredménye is felülteljesítette az előzetes várakozásokat. Az amerikai határidős indexek 1-1,5 százalékos emelkedést vetítenek előre a pénteki piacnyitásra.

Megvan a spekik új kedvence a magyar tőzsdén 2018.10.12 14:11

Tegnap este jelentették be, hogy az egyik hazai tőzsdei cég, az OTT-ONE hosszútávú stratégiai szerződést kötött a TV2-vel, ennek első elemeként közösen fejlesztenek streaming alkalmazást. A kis magyar tőzsdei cég árfolyama 13 százalékot ugrott a hírre, megnéztük, mit érdemes tudni az OTT-ről.

tovább a cikkhez...

Veszik a Wells Fargót a gyorsjelentés után 2018.10.12 14:08

A Wells Fargo szinte centre pontosan olyan számokat jelentett az idei harmadik negyedévben, mint amire az elemzők számítottak. A befektetők pozitívan fogadták, hogy a bank 1,16 dolláros egy részvényre jutó eredményt és 21,94 milliárd dolláros bevételt ért el, a bank papírjai 1 százalékot emelkedtek a tőzsdenyitás előtti kereskedésben.

tovább a cikkhez...

A vártnál kisebb bevétellel rukkolt elő a Citigroup 2018.10.12 14:07

Az elemzői konszenzus szerinti 18,5 milliárd dolláros bevétel helyett 18,4 milliárdról adott számot a Citigroup a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó nyereség viszont több mint 2%-kal haladta meg az elemzői várakozásokat. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 1,29%-os pluszban állnak.

tovább a cikkhez...

Felpattant a Wizz Air 2018.10.12 13:54

Az elmúlt hónapok folyamán nagyot esett a Wizz Air részvényeinek árfolyama, miután a társaság legutóbbi gyorsjelentésében alacsonyabb profitról számolt be, míg a vállalat menedzsmentje csökkentette a kapacitás növekedésre vonatkozó várakozásait is. A július végi gyorsjelentés után az árfolyam hatalmasat esett, a lejtmenet pedig egészen csütörtökig folytatódott, ekkor az árfolyam közel másféléves mélypontra került. A Wizz Air árfolyama az európai részvénypiacokon irányadó pénteki hangulatjavulással párhuzamosan felpattant, az árfolyam 8 százalékkal került ma feljebb.

Erős indítás a JP Morgantől 2018.10.12 12:53

Ahogy általában szokta, most is a várakozásokat meghaladó gyorsjelentéssel indította a legnagyobb amerikai bankok gyorsjelentési szezonját a JP Morgan. A nettó bevétel 1%-kal, az egy részvényre jutó eredmény 4%-kal múlta felül a Reuters elemzői konszenzusát. A nyitás előtt 1,1%-os emelkedést mutat a részvényárfolyam.

tovább a cikkhez...

Emelkedik a BUX 2018.10.12 12:44

Kitart a pozitív hangulat az európai tőzsdéken, a régiós részvényindexek is emelkednek, a bécsi börze 0,5, a lengyel tőzsde pedig 1,3 százalékkal került feljebb, a hazai részvényindex is emelkedik, a BUX 3,3 milliárd forintos forgalom és 342 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Mol 1,3, az OTP árfolyama 1,2 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom 0,1, míg a Richter árfolyama 0,7 százalékkal került feljebb. A BUX komponensei közül a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék 2018.10.12 12:35

Az elmúlt napok óriási esése után pénteken már emelkedtek az ázsiai indexek, az európai tőzsdék is felpattantak a mai piacnyitás után, azonban a kereskedés második felére ráfordulva az európai részvényindexek ledolgoztak egy keveset a nap első felének erősödéséből, a DAX 0,5, a CAC 0,4, míg az FTSE 100 0,7 százalékkal került feljebb. A milánói börze csupán 0,2 százalékkal került feljebb, a befektetők egy része továbbra is az olasz költségvetés helyzete miatt aggódott, miután az olasz parlament elfogadta a 2019-re vonatkozó magasabb, 2,4 százalékos költségvetési hiánycélt, az olasz

költségvetés tervezetét a jövő héten vizsgálja majd az Európai Bizottság. A piaci szereplőket mindemellett óvatosságra inthette a Reuters beszámolója, amely szerint az Európai Központi Bank nem siet majd az olasz kormányzat vagy a bankszektor segítségére, az EKB csak akkor nyújtana segítséget Olaszországnak, ha az ország mentőcsomagért fordulna az Európai Unióhoz.

Kitart a pozitív hangulat az európai tőzsdéken 2018.10.12 10:10

Az amerikai tőzsdék szerdán és csütörtökön is hatalmasat estek, miután a befektetők az emelkedő állampapírhozamok és a kereskedelmi háború növekedést visszafogó negatív hatásai miatt aggódtak. A feszültség azonban enyhült a hét utolsó napján, a távol-keleti börzék pénteken emelkedtek, az európai részvényindexek is felpattantak, a brit ftse100 0,5, a CAC40 0,9, a milánói tőzsde 1 százalékkal került feljebb, míg a DAX 110 pontos emelkedés mellett 1 százalékkal került feljebb.

A német részvényindex komponensei közül a vegyipari és a technológiai részvények teljesítettek a legjobban péntek délelőtt.

Mekkora kárt okozott 2 nap pánik a tőzsdéken? 2018.10.12 10:10

Nagy hullámokat vetett a világ tőkepiacain az amerikai tőzsdék elmúlt két napban látott esése, megnéztük, hogyan változtak az egyes eszközök árfolyamai szerdán és csütörtökön.

tovább a cikkhez...

Hatalmasat emelkedett az OTT-One árfolyama 2018.10.12 09:47

Az OTT-One csütörtötön bejelentette, hogy a társaság hosszútávú stratégiai szerződést kötött a TV2 Csoporttal, a megállapodás részeként a felek közösen fejlesztik és üzemeltetik a ''Spíler Extra'' videostreaming alkalmazást, ami a Spíler TV tartalmait teszi elérhetővé okoseszközökön. A bejelentést kedvezően fogadták a piaci szereplők, az OTT-One árfolyama 8,1 százalékkal került ma feljebb.

Nagy esés után pattantak fel az európai tőzsdék 2018.10.12 09:25

Az elmúlt napok jelentős esései után ma reggelre érdemben javult a részvénypiaci hangulat, az ázsiai részvényindexek emelkedtek, míg az európai tőzsdéken is emelkedéssel indult a hét utolsó napja, a CAC40 0,9, a milánói börze 1 százalékkal került feljebb, a német tőzsde is felpattant, a DAX index 1,2 százalékkal került feljebb.

Ma jönnek a bankok - Megálljt parancsolnak a piaci esésnek? 2018.10.12 09:23

A JP Morgan, a Citigroup és a Wells Fargo ma kora délutáni gyorsjelentésével kezdetét veszi az amerikai nagybankok harmadik negyedéves jelentési szezonja. Megnéztük, mire érdemes figyelniük a befektetőknek, és mire számítanak az elemzők. Bár a jelentések nem a mostani részvénypiaci esésről fognak szólni, érdekes lesz az is, miként kommentálja a tőkepiaci helyzetet a bankok menedzsmentje, és ez hatással lesz-e a befektetői hangulatra.

tovább a cikkhez...

Emelkedik a BUX, felpattant a Mol 2018.10.12 09:19

Az amerikai tőzsdék szerdán és csütörtökön hatalmasat zuhantak, a pénteki, ázsiai kereskedésben már javult a hangulat, az európai tőzsdék is emelkednek ma reggel, a magyar tőzsde pedig felpattant, a BUX 406 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek immár kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 0,1, a Richter árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb, a jelentős csütörtöki esés után a Mol és az OTP is felpattant, a bankpapír árfolyama 1,4, míg a Mol árfolyama 1,6 százalékkal került ma feljebb.

A nagy csütörtöki esés után felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde 2018.10.12 09:04

A magyar tőzsde hatalmasat esett a csütörtöki kereskedésben, a pénteki, részvénypiaci hangulatjavulással párhuzamosan a BUX emelkedéssel vág neki a hét utolsó napjának, a hazai részvényindex 222 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. A Magyar Telekom 0,1, míg a Richter árfolyama 0,6 százalékkal került lejjebb, a csütörtöki nagy esések az OTP és a Mol is felpattant ma reggel, a bankpapír árfolyama 1, míg a Mol részvények 1,1 százalékkal kerültek feljebb ma reggel.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken 2018.10.12 08:10

Mi történik a tőzsdéken?

!-->

  • A hatalmas szerdai zuhanás után kezdetben emelkedéssel próbálkoztak a tengerentúli tőzsdék, a lendület azonban gyorsan elfogyott, és az amerikai részvényindexek ismét nagyot estek, miután a piaci szereplőket az amerikai kötvényhozamok emelkedése és a globális kereskedelmi háború növekedést visszafogó negatív hatásai egyszerre aggasztották. A Dow végül 546 pontos mínusz mellett 2,1 százalékos gyengüléssel zárta a csütörtöki kereskedést, az S&P500 mindemellett 2,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 1,3 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját.

  • Az ázsiai tőzsdék már emelkednek a pénteki kereskedésben, a részvénypiaci feszültség enyhülésével párhuzamosan a Nikkei 0,5, a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde felpattant, a hang seng 1,8 százalékot emelkedett, Ázsia más részein is javult a hangulat, a szingapúri tőzsde 0,6, a dél-koreai Kospi pedig 1,5 százalékkal került feljebb.

  • Az amerikai határidős részvényindexek állása alapján a Dow Jones közel 420 pontos, az S&P 500 pedig 45 pontos pluszban nyithat, vagyis az elmúlt napok esése után 1,6-1,7 százalékos felpattanás jöhet az amerikai tőzsdéken.

  • Nagyot esett csütörtökön a magyar tőzsde, az erősen negatív részvénypiaci hangulatban a BUX index 917 pontos esés mellett 2,5 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Richter volt képes emelkedni, a gyógyszergyártó árfolyama 0,4 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom mindemellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a OTP-nek és a Mol-nak különösen rossz napja volt, az OTP 3,1 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 9835 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától. A hazai nagypapírok közül az olajvállalat részvényei teljesítettek a leggyengébben, a Mol 3,9 százalékos esés után végül 2902 forinton zárta a csütörtöki kereskedést.

  • A határidős DAX index 124 ponttal került feljebb péntek reggel, 1,1 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödéssel indítja pénteki kereskedést az euróval szemben, egy euró 324,87 forintba kerül, egy dollárért pedig 280,13 forintot kell fizetni ma reggel.

!-->

Mire figyelnek a befektetők?

!-->

  • Pénteken a KSH az augusztusi ipar felülvizsgált adatát teszi közzé.

  • Németországból a szeptemberi, felülvizsgált inflációs statisztikát publikálják majd.

  • Az eurozónából az augusztusi ipari termelési adat érkezik.

  • Az Egyesült Államokból a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexét teszik közzé.

!-->

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Bár az elmúlt két nap folyamán a tengerentúli tőzsdék nagyot zuhantak, az irányadó amerikai részvényindexek idei teljesítménye az esés ellenére is pozitív, a Dow idén 1,3, míg az S&P500 idén 2 százalékkal került feljebb.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken

Gyorsjelentések a héten

Az Egyesült Államokban pénteken teszi közzé gyorsjelentését a JPMorgan, a Wells Fargo és a Citigroup is.

Két nap zuhanás után felpattanás a tőzsdéken

A címlapkép forrása: Shutterstock