Hírek - Gyorsjelentés után esett az OTP

Az ázsiai tőzsdék lejjebb kerültek pénteken, az európai tőzsdék is estek a hét utolsó napján, a borús részvénypiaci hangulatban a hazai tőzsde is esett, bár a BUX a nap végére ledolgozta a korábbi mínuszok nagy részét. a hazai befektetők az OTP-re figyeltek ma, miután a bank a vártnál magasabb bevételről és adózott eredményről számolt be a harmadik negyedévben. Az OTP árfolyama az elmúlt napok szárnyalása után esett, a befektetők profitot realizáltak a társaság gyorsjelentése után.

Mérsékelt mínuszban zárt a BUX, esett az OTP 2018.11.09 17:24

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, bár a pénteki piaczárás felé közeledve enyhültek a mínuszok, a BUX végül 30,6 milliárd forintos forgalom és 127 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb. A blue chipek vegyesen zártak, a Magyar Telekom 403 forinton stagnált, míg a Mol árfolyama 0,9 százalékos emelkedés után 3078 forinton zárt. A Richter mindemellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg az OTP az elmúlt napok szárnyalása után ma 1,3 százalékot esett, miután a társaság vártnál kedvezőbb gyorsjelentése után profiot realizáltak a befektetők. Az OTP végül 11 100 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

Esnek az amerikai tőzsdék 2018.11.09 16:02

Eséssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, a pénteki piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek továbbra sem találtak magukra, a Nasdaq 1,2, míg az S&P500 0,8 százalékkal került lejjebb, a Dow 163 pontos mínusz mellett 0,6 százalékot esett, a Dow komponensei közül 2,3 százalékos eséssel a Caterpillar részvényei teljesítenek a legrosszabbul, míg az olajár esésével párhuzamosan a Chevron és az ExxonMobil részvényei is 1 százalék feletti mínuszban járnak.

Ledolgozott egy keveset a mínuszokból a BUX, az OTP azonban nem talál magára 2018.11.09 13:45

Borús hangulatban telik a hét utolsó napja az európai tőzsdéken, a régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,2 százalékos emelkedése mellett a lengyel WIG 1,1 százalékot esett, míg a bécsi börze 1,2 százalékkal került lejjebb. A hazai részvényindex is eséssel indította a napot, bár a magyar tőzsde a pénteki kereskedés második felére ráfordulva ledolgozott egy keveset a nap eleji mínuszokból, a BUX 18,4 milliárd forintos forgalom és 229 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, a blue chipek a Mol kivételével esnek, az olajvállalat árfolyama 0,1 százalékkal került feljebb.

A Richter 0,2, a Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékkal került ma lejjebb, az OTP 1,4 százalékot esett a társaság ma hajnalban beérkező, vártnál kedvezőbb gyorsjelentése után, azonban érdemes kiemelni, hogy az OTP árfolyama novemberben 9,2 százalékkal került feljebb, így a befektetők valószínűsíthetően profitot realizáltak a társaság gyorsjelentése után.

2290 forintos célár érkezett a BIF részvényeire 2018.11.09 12:56

20 milliárd forintos hitelkeretet kapott a BIF az MFB-től - jelentette be a héten a társaság. A hírre nem változtatott az MKB Bank elemzője a BIF részvényeire vonatkozó célárán, a 12 havi célár továbbra is 2290 forint, ami 13 százalékkal van a jelenlegi árfolyam felett.

tovább a cikkhez...

Profit warning után zuhannak a Thyssenkrupp részvényei 2018.11.09 12:38

Csütörtök este profit warningot tett közzé a Thyssenkrupp, idén már második alkalommal, a vállalat tisztított üzemi eredményére vonatkozó várakozásokat a korábbi 1,8 milliárd euróról 1,6 milliárd euróra vágta vissza, míg a nettó eredmény esetében 100 millió eurós vár a cég idén, szemben a korábbi év 271 millió eurós értékével. A társaság mindezt az autóipari egységénél felmerült minőségügyi problémákkal és a cég ellen folyamatban lévő, acélkartell-vizsgálattal összefüggő költségek felmerülésével indokolta. A profit warning után az árfolyam 10,6 százalékot zuhant, amelyet követően a Thyssenkrupp részvényei teljesítenek a leggyengébben a DAX komponensei közül.

Esik az olajár 2018.11.09 12:28

Az elmúlt hetekben nagyot esett az olajár, miután az Egyesült Államok többször jelezte, az Iránnal szembeni szankciók alól átmeneti mentességet ad azon országoknak, amelyeknek több időbe telik az iráni beszerzések helyettesítése, és az elmúlt hetek tartalék- és termelési adatai is arra utaltak, a kínálati hiánnyal kapcsolatos aggályok túlzóak. A lejtmenet pénteken is folytatódott, a WTI jegyzése 1,8 százalékos esés után 59,82 dollárra süllyedt.

Esnek az európai tőzsdék 2018.11.09 11:24

Bár a tengerentúli tőzsdék közül az S&P500 és a Nasdaq is mérsékelt mínuszban zárta a hét negyedik napját, a pénteki kereskedésben estek a távol-keleti részvényindexek, miután a Fed a csütörtökön záruló kamatdöntése ülésén a jegybankárok szerint folytatódhat a monetáris szigorítás, a hangulatromlás pedig részben annak volt betudható, hogy a piaci szereplők egy része alighanem arra számíthatott, hogy a Fed lassíthat a kamatemelések ütemén. A befektetőket mindemellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa és ezzel párhuzamosan a kínai gazdaság lassulása továbbra is óvatosságra inthette.

A távol-keleti börzék esése után az európai részvényindexek is lejjebb kerültek pénteken, a DAX 0,4, a CAC40 0,7 százalékkal került lejjebb, a spanyol IBEX mindemellett 0,9 százalékot esett, míg az olasz tőzsde 1 százalékkal került ma lejjebb.

A kezdeti emelkedés után elfogyott a Konzum lendülete 2018.11.09 10:55

Nagyot emelkedett ma reggel a Konzum árfolyama, miután a Hunguest Hotels vezérigazgatója a Magyar Időknek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a Konzum szállodaportfóliójának bővülésével a Hunguest üzemeltetésében működő saját és partnerhotelek szeptember végéig 17,6 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhettek el a 3,6 milliárd forintos adózás előtti eredmény mellett. A vezérigazgató becslése szerint a lánc tagjai 2019 végéig megduplázhatják forgalmukat. A piaci szereplők kedvezően fogadták a hírt, a Konzum árfolyama 4,4 százalékos emelkedést is mutatott a pénteki kereskedés első felében, bár a kezdeti lendület később alábbhagyott és a Konzum árfolyama 0,2 százalékkal került lejjebb.

Jó hírek jöttek az Allianztól, emelkedik az árfolyam 2018.11.09 10:45

Az 1,877 milliárd eurós Reuters-konszenzust jelentősen meghaladó, 1,936 milliárdos nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben az Allianz. Ez 24%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, és a menedzsment megerősítette idei profitvárakozását. A biztosító részvényárfolyama 0,44%-ot emelkedett eddig, ezzel felülteljesítő a DAX komponensei között.

tovább a cikkhez...

Jön a nagy magyar részvénypiaci kitekintő 2018.11.09 09:59

November 12-én rendezzük következő befektetési klubunkat. A téma a globális és magyar részvénypiaci kilátások.

Ide kattintva lehet jelentkezni!

Esik a BUX, lefordult az OTP 2018.11.09 09:29

Esik a magyar tőzsde, a BUX 2,7 milliárd forintos forgalom és 312 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter árfolyama mindemellett 0,6, míg a Mol árfolyama 0,9 százalékkal került lejjebb.

Az OTP árfolyama 1,1 százalékkal került lejjebb, miután a befektetők az elmúlt napok jelentős szárnyalása után profitot realizáltak. Az OTP ma hajnalban tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését, a társaság az elemzők által magasabb bevételről számolt be a harmadik negyedévben és a bankcsoport profitja is magasabb lett az elemzői várakozásoknál, az OTP adózott eredménye 89,5 milliárd forint lett, ami minden idők második legmagasabb adózott eredménye.

Kedvező gyorsjelentés után esik az OTP, profitot realizálnak a befektetők 2018.11.09 09:07

Mérsékelt eséssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 178 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 0,5, a Richter árfolyama 0,1 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,7 százalékos esése mellett az OTP árfolyama 0,5 százalékkal került lejjebb, miután a befektetők az elmúlt napok jelentős emelkedése után profitot realizáltak az OTP ma hajnalban beérkező, és a vártnál kedvezőbb gyorsjelentése után.

Kedvező gyorsjelentése után az OTP-re figyelnek a befektetők 2018.11.09 08:35

Mi történik a tőzsdéken?

!-->

  • Felemásan teljesítettek a tengerentúli tőzsdék csütörtökön, a befektetők a Fed kamatdöntő ülésének eredményére vártak, a Fed döntéshozói ezúttal nem változtattak az irányadó rátán, azonban a jegybankárok szerint a monetáris szigorítás fokozatos ütemben tovább folytatódhat. A Dow végül 11 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében fejezte be a csütörtöki kereskedést, az S&P500 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,5 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját.

  • Esnek az ázsiai tőzsdék pénteken, miután a Fed által folytatni kívánt monetáris szigorírás mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa továbbra is árnyékot vetett a távol-keleti részvénypiacokra, a Nikke 1,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 2,4 százalékkal került lejjebb, a sanghaji részvényindex 1,4 százalékot esett. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét utolsó napja, szingapúri börze 0,5 százalékot esett, míg a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került lejjebb.

  • Emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 515 pontos plusz mellett 1,4 százalékkal került feljebb, a blue chipek felemásan teljesítettek tegnap. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esés után 403 forinton zárt, a Richter 1,2 százalékos esést követően 5435 forinton fejezte be a napot, a Mol 2,1 százalékos erősödés után 3052 forinton zárt, míg az OTP nagy forgalom mellett 2,7 százalékkal került feljebb, a bankapír 11 250 forinton zárt a társaság pénteki gyorsjelentése felé közeledve.

  • Ma hajnalban tette közzé gyorsjelentését az OTP, a bank az elemzők által magasabb bevételről számolt be a harmadik negyedévben és a bankcsoport profitja is magasabb lett az elemzői várakozásoknál, az OTP adózott eredménye 89,5 milliárd forint lett, ami minden idők második legmagasabb adózott eredménye.

  • A határidős DAX index 62 ponttal került lejjebb péntek reggel, 0,5 százalékos esést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint gyengüléssel indítja a pénteki napot az euróval szemben, egy euróért 321,16 forintot kell fizetni, míg egy dollár 283,03 forintba kerül.

!-->

Mire figyelnek a befektetők?

!-->

  • Pénteken a KSH a szeptemberi külkereskedelmi adatsorát teszi közzé.

  • A Pénzügyminisztérium közli az államháztartás októberi egyenlegét.

  • Kínából az októberi inflációs statisztikát publikálják.

  • Az Egyesült Királyságból a harmadik negyedéves GDP statisztikát publikálják.

!-->

Kedvező gyorsjelentése után az OTP-re figyelnek a befektetők

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Vegyesen teljesítettek csütörtökön az irányadó európai tőzsdék, a kontinens börzéinek idei teljesítménye negatív, a DAX idén 10,8 százalékkal került lejjebb, míg a CAC40 3,4 százalékot esett idén.

Kedvező gyorsjelentése után az OTP-re figyelnek a befektetők

Gyorsjelentések a héten

Pénteken teszi közzé beszámolóját a Waberer's

Kedvező gyorsjelentése után az OTP-re figyelnek a befektetők

Kedvező gyorsjelentése után az OTP-re figyelnek a befektetők

Karnyújtásnyira az egymilliárd eurós profit az OTP-nél 2018.11.09 06:18

Dőlnek a rekordok az OTP-nél, soha nem ért még el akkora bevételt a bankcsoport, mint az idei harmadik negyedévben, soha nem volt még akkora bevétele a horvát, a szerb és a román banknak, mint most, a profit csúcson van az ukrán, a román és a horvát banknál, rekordszinten a hitelek fedezettsége, és a bankcsoport korrigált profitja is új rekordot ért el, ha nem lett volna 6,8 milliárd forintnyi korrekciós tétel (többek között egy goodwill leírás miatt), akkor a számviteli eredményben is meglett volna az új csúcs, így csak minden idők legmagasabb harmadik negyedéves profitja jött össze, ha nem számoljuk az OTP Garancia eladásával megspékelt 2008 harmadik negyedévet. Összességében nagyon erős az OTP, ha az év végéig minden jól alakul, akkor nem csodálkoznánk, ha a bank elérné idén az egymilliárd eurós profitot, amiről nemrég Csányi Sándor beszélt. Az első 9 havi számok abszolút alátámasztják az elmúlt napok raliját az OTP-részvényekben, és utólag azt is elmondhatjuk, Csányi szingapúri alapja, a Sertorius megint jó időzítéssel vette az OTP-t.

tovább a cikkhez...