Hírek - Tovább vette a saját részvényeit a Richter

Tovább vásárolta a saját részvényeit a Richter, a társaság szerdán 45 000 darab részvényt vásárolt vissza a Budapesti Értéktőzsdén, a cég az elmúlt napok során több, mint 1,5 milliárd forint értékben vásárolt vissza részvényeket.

  • A Richter november 26-án jelentette be, hogy a társaság maximum 300 000 darab saját részvény vásárlására adott megbízást a Budapesti Értéktőzsdén, a részvényeket a Richter a munkavállalói értékpapír-juttatási programjához kívánja felhasználni. Az elmúlt napokban a Richter folyamatosan vásárolta vissza a részvényeit, a társaság mindemellett ma bejelentette, hogy szerdán újabb 45 ezer darab saját részvényt vásárolt.
  • A Richter eddig 280 ezer darab saját részvényt vásárolt vissza, a vásárlásokkal a társaság érdemben segíthette az árfolyam emelkedését az elmúlt napok folyamán.
  • A november végén bejelentetett részvényvisszavásárlási program keretében a társaság még 20 ezer részvényt vásárolhat vissza, ami a jelenlegi árfolyamon 112,5 millió forintba kerülne.

Tovább vette a saját részvényeit a Richter


A Richter árfolyama az év első felében nagyot esett, majd hónapokon át tartó oldalazás után a részvény az elmúlt napok során ismét emelkedni kezdett, a csütörtöki kereskedésben irányadó negatív részvénypiaci hangulattal párhuzamosan a Richter árfolyama is nagyot esett. Az árfolyam idén 17,4 százalékkal került lejjebb, míg a Richter az elmúlt egy évben közel 13 százalékkal került lejjebb.

Tovább vette a saját részvényeit a Richter