Hírek - Kiskereskedelmi ingatlanokat vásárolhat a Diófa egyik alapja

Újabb ingatlan csomaggal bővíti portfólióját a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap (MPTIA). Az alapot képviselő Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlan adásvételi szerződést kötött a Portico Investment Kft-vel. Az Alap ezúttal egy 27 500 négyzetméteres kiskereskedelmi ingatlan csomagot kíván vásárolni Budapesten és agglomerációjában.

Az alapkezelő beadta a GVH-hoz az összefonódás engedélyeztetése iránti kérelmét. A tranzakció versenyjogi szempontból történő jóváhagyása, valamint a tranzakció zárása utána az Alapkezelő által kezelt ingatlanvagyon meghaladja a 330 000 négyzetmétert, amelyből arányosan 40%-40% részarányt tesznek ki az iroda és kiskereskedelmi ingatlanok.

A nagyobb méretű, több bérlős ingatlanok értékesítése összhangban van a Portico Investments hosszú távú stratégiájával, miszerint kisebb, kényelmi bevásárlást biztosító kereskedelmi ingatlan portfóliót épít Budapesten, illetve annak vonzáskörzetében. A Portico Investments továbbra is kedvezőnek tartja a magyar ingatlanpiac kilátásait, és keres a stratégiájába illeszkedő ingatlanokat.

A Portico Investments honlapja alapján az ingatlanportfóliójukban szerepel több budapesti kiskereskedelmi egység (Spar, CBA, Aldi, KFC, Dm, Rossmann, Starbucks, McDonald's) egy budakalászi, soroksári és két budaörsi bevásárlóközpont, valamint több vidéki Spar is hozzájuk tartozik. Ezekből az ingatlanokból szemezgetett a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alap, információink szerint a megvásárolni kívánt ingatlanok a budakalászi, a soroksári és az egyik budaörsi bevásárlóközpont (Airport Retail Center) lehet.