Hírek - Kőként zuhannak az amerikai tőzsdék

Az Amerika kontra Kína kereskedelmi háborús félelmek és a globális gazdasági lassulás miatti aggodalmak mélybe taszították az amerikai tőzsdéket is, 3 százalék körüli esést mutatnak a vezető indexek.

Az ázsiai tőzsdék lejtmenete és az irányadó európai részvényindexek esése után eséssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken is, a piaci szereplők a globális növekedés lassulása miatt aggódnak, a hangulatot mindemellett tovább rontották a kiújuló kereskedelmi háborús félelmek is, miután a Huawei pénzügyi igazgatóját szombaton, Kanadában letartóztatták.

Több részvényindex is több havi/több éves mélypontra esett, a német DAX és a brit FTSE például 2016 decemberében állt olyan szinten, mint ma, a francia CAC tavaly áprilisi szintre zuhant. Több részvényindexben fontos szintek estek el.

Sokan a kereskedési algoritmusok működésével magyarázzák a hirtelen tőzsdei eséseket, mint a mostanit is. A "robotok" ugyanis az amerikai tőzsdei forgalomnak már közel 80 százalékát adják, a trendeket erősítik, például lefelé is, mint ma, főként akkor, amikor fontos szintek törnek.

Eközben a befektetők amerikai állampapírba menekülnek, a 10 éves államkötvények hozama 2,86 százalékra esett, miközben kedden még 2,92 százalékon állt.

A Dow Jones Index 2,8, az S&P 500 2,6, a Nasdaq pedig 2,1 százalékos esést mutat.

Kőként zuhannak az amerikai tőzsdék


Kőként zuhannak az amerikai tőzsdék