Hírek - Szárnyal a BIF és az Appeninn

Az ötödik napja emelkedtek tegnap sorozatban az amerikai indexek, pedig több profit warning is érkezett. Ázsiában szintén jó a hangulat ma reggel és Európában is mérsékelt emelkedéssel kezdődött a nap, a BUX azonban lefordult a nyitást követően. A kereskedelmi háború és a Brexit mellett a közelgő negyedéves jelentési szezon tartja már izgalomban a befektetőket.

Tépik a hazai ingatlancégeket 2019.01.11 12:29

Az indexek szintjén nincsenek nagy mozgások pénteken az európai tőzsdéken, az irányadó indexek (CAC-40, DAX, FTSE-100) felemás teljesítményt mutatnak, de legfeljebb 0,2 százalék az elmozdulás mértéke. A BUX is csak minimális, 0,1 százalékos mínuszban áll.

A kisebb papírok piacán azonban vannak komolyabb elmozdulások, például az ingatlancégek kiemelkedően teljesítenek ma: a BIF 9,az Appeninn 4 százalékot emelkedett. A Duna House árfolyama 1,6 százalékos pluszban áll azt követően, hogy közzétette a negyedik negyedéves jutalékbevételeinek alakulását.

Lefordult a BUX 2019.01.11 10:01

Már kevésbé határozott a jó hangulat az európai tőzsdéken, a DAX index már a tegnapi záróértéke alá süllyedt és a BUX is esik. A hazai index 0,4 százalékkal csökkent, miután a Magyar Telekomon kívül az összes blue chip lefordult.

A kisebb papírok közül a Duna House emelkedik a negyedéves jutalékbevételi számok közzétételét követően, 1,6 százalékos pluszban áll a részvény. Az Alteo szintén felülteljesít, 2,3 százalékkal menetelt felfelé, a társaság friss bejelentése, hogy hulladékgazdálkodási divíziót hoz létre.

Erős volt a Duna House negyedéve 2019.01.11 09:50

Jól sikerült 2018 második fele a Duna House számára, a franchise ingatlanközvetítési tevékenység fenntartotta a 19-20 százalékos növekedési ütemét az előző évhez képest. A saját irodák jutalékai is kétszámjegyű bővülést mutattak, elsősorban a magyar irodák teljesítményének köszönhetően. A pénzügyi közvetítői üzletágak pedig a lengyel Gold Finance felvásárlása és az LTP megszűntetése kapcsán tapasztalt erős októberi érdeklődés következtében ugrottak meg. A Duna House részvényei emelkednek a negyedéves számok közzétételét követően, az árfolyam 1,6 százalékos pluszban áll.

tovább a cikkhez...

Tovább veszi magát a PannErgy 2019.01.11 09:43

Szerdán és csütörtökön összesen 12 900 darab saját részvényt vásárolt a PannErgy a Budapesti Értéktőzsdén.

tovább a cikkhez...

Megint kiütötték a Kartonpackot 2019.01.11 09:12

Ahogy arra a határidős indexek alapján számítani lehetett, kis emelkedésekkel kezdődött a nap az európai tőzsdéken. A BUX a tegnapi záróértékén áll a nyitást követő percekben, a blue chipek nem mutatnak nagy mozgásokat ma, a Richter 0,3 százalékot esett, a Mol és az OTP 0,2 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékkal araszolt felfelé.

A kispapírok közül a Kartonpack piacán folytatódik az őrület, a részvény 20 százalékos pluszban nyitott. A Plotinus viszont esik ma reggel, 5 százalékkal van lejjebb a részvény a tegnapi záróértékénél.

Az ötödik napja emelkedtek az amerikai indexek 2019.01.11 08:26

Ez történik a tőzsdéken

!-->

  • Pluszban zártak az amerikai indexek tegnap, de nem voltak túl izmosak az emelkedések, az irányadó amerikai indexek fél százalék körüli erősödésekkel zárták a napot. Ezzel már az ötödik egymást követő kereskedési napon emelkedtek az indexek.

  • A jó hangulatnak gátat szabtak, hogy a gyorsjelentési szezon kapujában sorra érkeznek a negatív hírek a vállalatoktól. Tegnap a Macy's közölt a vártnál gyengébb karácsonyi értékesítési számokat, az American Airlines pedig csökkentette a negyedik negyedéves bevételvárakozásait.

  • A Macy's árfolyama 18 százalékot esett tegnap, ez minden idők legrosszabb napja a cég tőzsdei története során. Az amerikai kiskereskedelmi óriás összehasonlítható alapon számolt bevételei mindössze 1,1 százalékkal emelkedtek novemberben és decemberben és a menedzsment profit warningot is közzétett a 2018-as pénzügyi évre. A hírre a szektortársak is estek, a Kohl's árfolyama 4,8, a Nordstrom 4 százalékot esett.

  • Az American Airlines 4 százalékkal került lejjebb a warning után, a JetBlue Airways és a Southwest Airlines szintén esett.

  • A jövő héten beindul a jelentési szezon, többek között a JP Morgan, a Bank of America, a BlackRock és a Morgan Stanley is publikálja negyedik negyedéves számait. Az elemzői konszenzus szerint a negyedik negyedévben még 15 százalék lehetett az év/év alapú profitnövekedési ütem, de az első negyedévben már jelentős lehet a lassulás, mindössze 3,9 százalékos dinamikát várnak a piacok.

  • Az ázsiai tőzsdéken jellemzően jó a hangulat ma reggel, a régió fontosabb indexei emelkednek, a Nikkei 1 százalékkal került feljebb, a kínai Shanghai Composite 0,7, a hongkongi Hang Seng 0,5 százalékkal erősödött.

  • Az európai határidős indexek mérsékelt erősödést jeleznek előre a nyitásra, a DAX futures 40 pontos pluszban áll.

!-->

Az ötödik napja emelkedtek az amerikai indexek

Mire figyeljünk ma?

A kereskedelmi háborúval kapcsolatos fejlemények továbbra is a fókuszban vannak, illetve a Brexittel kapcsolatos hírekre figyelnek a befektetők. Ami a makroadatokat illeti, ma délelőtt 11 órakor egy német ZEW-index lát napvilágot, 14:30-kor pedig egy amerikai inflációs adat érkezik.

Az ötödik napja emelkedtek az amerikai indexek

Hulladékgazdálkodási divíziót indít az Alteo 2019.01.11 08:18

Hulladékgazdálkodás divíziót hoz létre az Alteo csoport, a lépés célja, hogy a társaság tovább bővítse eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon.

tovább a cikkhez...