Hírek - Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

Több új és konkrét intézkedéssel kedveskedett évértékelőjén Orbán Viktor a családoknak. Az egyik ilyen az újautó vásárlóknak szól. Most megmutatjuk, milyen modellekre lehet érvényes a 2,5 millió forintos állami támogatás.

Hétpontos programot ismertetett a miniszterelnök vasárnapi beszédében. Az újabb családtámogató lépésektől a kormány azt várja, hogy a családok több gyermeket vállalnak, és végső soron javul a demográfiai helyzet. A hét intézkedés közül leginkább a nagycsaládosok autóvásárlási programja lóg ki, ha az intézkedéseket a gyermekvállalást ösztönző szempontból vizsgáljuk. Kevesen lehetnek azok ugyanis, akik azért vállalnának egy harmadik gyereket, hogy az újautó vásárlásukhoz 2,5 millió forintot kapjanak. A kormány egyébként ezt ígéri:

Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Ezek alapján minden legalább három, 18 év alatti gyermeket nevelő családok hozzájuthatnak a támogatáshoz, a vételárra nem mondott felső határt a miniszterelnök (az elektromost autóvásárlók esetében ez a plafon 20 millió forint). Mindezek miatt azért érdemes majd megvárni a részleteket, de addig is nem árt tisztában lenni, hogy egyáltalán milyen "családi" autók jöhetnek szóba 7 személy felett.

Annyit elárulunk, mindezek alapján a lista nagyon széles: vannak rajta az olcsóságukról híres darabok, a szokványos középosztálybeli egyterűk, a praktikus kisbuszok és "dobozos" autók, valamint a luxusterepjárók. Az alábbiakban egy listában mutatjuk be az autóvásárláson gondolkodó, ingyenmilliókra pályázók lehetőségeit. (Az összehasonlíthatóság kedvéért induló listaárakat vettünk figyelembe, bármennyire is életszerűtlen ez.)

Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

Az egyes márkák és modellek katalógusaiból és konfigurátoraikból szemezgettünk, a valóságban ettől lehetnek eltérések, főleg annak fényében, hogy ezek listaárak, melyekből további kedvezményeket tudnak elérni a vásárlók (akár használtautó beszámítással). Az összehasonlítás miatt viszont hasznosak lehetnek ezek a számok, valamint a vásárlók a pénztárcájukhoz tudják igazítani a fentiek alapján a konkrét lehetőségeiket.


Kattintásra képgaléria nyílik:

Újautó vásárlást támogató program
Újautó vásárlást támogató program (galéria, 9 kép)


Feltűnő egyébként, hogy a világ legnagyobb autógyártója, a Volkswagen Csoport 12 modellel képviselteti magát a listán, messze a német gyártó tudja felmutatni 7 üléses verzióból a legtöbb fajta autót. Érdekesség egyébként, hogy bár a VW Csoport rendelkezik gyártókapacitással Magyarországon (a hatalmas béremelésben megállapodó győri Audi-gyár), azoban ilyen típusokat nem gyártanak nálunk.

Itt a képes lista az autókról, amikre az Orbán-kormány ingyen milliókat fog adni

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszának ünnepélyes átadására 2018. március 9-én egy Volkswagen kisbusszal. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd