Hírek - Történelmi csúcson zárt az OTP

Ázsiában a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság és a vártnál gyengébb kínai ipari termelési adatsor beérkezése után borússá vált a hangulat, a Nikkei előző napi záróértéke közelébe süllyedt vissza, míg a sanghaji börze 1,2 százalékkal került lejjebb. Az irányadó európai részvényindexek erősödtek, míg a magyar tőzsde emelkedéssel zárt a csütörtöki kereskedést. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban, míg az OTP ismét új történelmi csúcson zárt, a héten immár harmadszor.

Új történelmi csúcson zárt az OTP 2019.03.14 17:15

Erősödéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 448 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Richter stagnált, míg a Magyar Telekom 1,2 százalékos esést követően 466,5 forinton zárt. A Mol 2 százalékos erősödést követően 3328 forinton zárt, míg az OTP 1,6 százalékkal került feljebb, a bankpapír 12 340 forinton ismét új történelmi csúcson zárt, a héten immár harmadszor.

A kereskedelmi háborús aggodalmak vetnek árnyékot Amerikára 2019.03.14 16:39

A tengerentúli piacnyitástól távolodva sem találják az irányt a tengerentúli tőzsdék, a hangulatra a vártnál gyengébb amerikai újlakás értékesítési adat mellett a kereskedelmi háborús aggodalmak is árnyékot vetettek, miután Donald Trump tegnap arról beszélt, hogy nem sürgős a Kínával történő kereskedelmi megállapodás, míg a Reuters beszámolója szerint az amerikai- és a kínai elnök találkozójára legkorábban áprilisban kerülhet majd sor. A Nasdaq 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow előző napi záróértéke közelében jár.

Tovább szárnyal a 4iG 2019.03.14 14:49

Emelkedik a 4iG árfolyama, a részvény 13,3 százalékos erősödést követően 3760 forintig emelkedett ma, ami új csúcsot jelentett. A társaság ma jelentette be, hogy a 4iG vezérigazgatói posztját március 18-i hatállyal Jászai Gellért tölti majd be. Az OTP után a második legforgalmasabb részvény a 4iG, a társaság részvényei 812 millió forintos forgalom mellett emelkednek ma, a 4iG ma forgalma a háromszorosa a részvény idei átlagos forgalmának.

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde 2019.03.14 13:47

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek csütörtökön, a lengyel WIG 0,2 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,6 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 1,4 százalékot erősödött. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 7,8 milliárd forintos forgalom és 193 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az 1,1 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban, az OTP napon belül 12 340 forintnál napon belül új történelmi csúcsot ütött. A BUX komponensei közül 2,3 százalékos erősödésével a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek ma a legjobban.

Gyorsjelentés után esik a Lufthansa árfolyama 2019.03.14 11:03

Csütörtökön tette közzé gyorsjelentését a Lufthansa, a légitáraság 2018-as bevétele 1 százalékkal 35,8 milliárd euróra emelkedett, a tisztított EBITDA 5 milliárd euró lett, míg a társaság adózott eredménye 8 százalékkal 2,16 milliárd euróra csökkent tavaly. A Lufthansa 2019-re közepes, egyszámjegyű bevételnövekedést vetített előre, míg a társaság az üzemi marzs esetében 6,5-8 százalékos sávot célzott meg az idei évre vonatkozóan, szemben a tavalyi év 7,9 százalékos marzsával. A légitársaság mindemellett alacsonyabb kapacitásbővítést tervez 2019-re, a Lufthansa a korábban előirányzott 3,8 százalékkal szemben csupán 1,9 százalékkal bővíti az ülőhelyek számát idén. A társaság lefelé módosított várakozásait nem fogadták jól a befektetők, a Lufthansa árfolyama 4,9 százalékkal került lejjebb.

Szárnyal a 4iG 2019.03.14 10:36

Felemásan teljesítenek a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó részvények csütörtökön, a Konzum és az Opus árfolyama egyaránt 1 százalékkal került ma lejjebb, az Appeninn 3 százalékos esése mellett a CIG Pannónia árfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb. A 4iG árfolyama azonban szárnyal, a társaság részvényei 10,2 százalékos erősödés mellett 3660 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett. A 4iG 374 milliós forgalmával az OTP után a második legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, a társaság részvényeinek mai forgalma 40 százalékkal magasabb a 4iG papírjainak idei átlagos forgalmánál.

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.03.14 10:16

Emelkedéssel zárták a hét harmadik napját a tengerentúli tőzsdék, az erősödést a beérkező makroadatok támogatták, a kereskedés második felére azonban alábbhagyott a lendület, amelyben szerepet játszhatott Donald Trump nyilatkozata, miután az amerikai elnök meglebegtette, hogy kész visszalépni a kínai kereskedelmi megállapodástól, amennyiben az nem nyeri el tetszését.

Ázsiában is emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés, azonban a nap második felére elfogyott a lendület, miután a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság mellett a piaci szereplők a felemás kínai makroadatokat emésztették. A kínai ipari termelés az év első két hónapjában 5,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakával összehasonlítva, ami 17 éves mélypontot jelentett.

Az európai tőzsdék emelkednek ma délelőtt, a befektetők a vállalati gyorsjelentések mellett a Brexittel kapcsolatos hírfolyamra figyelnek, miután a brit parlament alsóháza tegnap elutasította annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Királyság bármikor, bármilyen körülmények között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból. A brit parlament ma a Brexit elhalasztásáról szavaz majd.

Vizsgálja az Alteo-célárfolyamot az MKB 2019.03.14 10:15

Az MKB Bank vizsgálja az Alteo zártkörű tőkeemelésének a részvényárfolyamra és a társaság cash flowjára várható hatásait.

tovább a cikkhez...

Energiahatékonysági tanácsadó céget vett az Elmű-Émász 2019.03.14 09:47

Az Elmű-Émász Solutions Kft. megvásárolta a Get Energy Solutions Kft.-t.

tovább a cikkhez...

Új történelmi csúcson jár az OTP 2019.03.14 09:34

A csütörtöki piacnyitást követő mérsékelt erősödés után tovább emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 1,9 milliárd forintos forgalom és 224 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek. A hazai nagypapírok közül 0,9 százalékos erősödésével az OTP teljesít a legjobban, a bankpapír tegnap immár másodszor zárt történelmi csúcson, 12 150 forinton. Az emelkedés ma is folytatódott, az OTP napon belül 12 300 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett, bár ezt követően kissé alábbhagyott a lendület, a részvény 12 260 forintnál jár.

Mérsékelt emelkedéssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén 2019.03.14 09:04

Mérsékelt erősödéssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 40 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a hazai nagypapírok felemásan teljesítenek a mai piacnyitás után. A Richter 0,2 százalékos esése mellett a Magyar Telekom árfolyama 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a szerdán 12 150 forintnál új történelmi csúcson záró OTP 0,3 százalékkal került ma lejjebb. A pozitív kivételt a Mol jelentette, az olajcég papírjai 0,8 százalékot emelkedett.

Elbizonytalanodtak a befektetők, az irányt kereshetik az európai tőzsdék 2019.03.14 08:25

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedtek a tengerentúli tőzsdék a szerdai kereskedésben, a beérkező makroadatok javították a hangulatot, a tartós cikkek rendelésállománya bővült, míg a beérkező inflációs adat mérsékelt inflációs nyomást jelzett. A Dow végül 148 pontos emelkedés mellett 0,6 százalékkal került feljebb, az S&P500 és a Nasdaq egyaránt 0,7 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést.

A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét harmadik napját, a BUX 275 pontos plusz mellett 0,7 százalékot emelkedett, míg a hazai blue chipek vegyesen teljesítettek. A Mol 0,2 százalékos esése mellett a Magyar Telekom 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,8 százalékot emelkedett. Az OTP 1,5 százalékos erősödés után 12 150 forinton zárt, ami új történelmi zárócsúcsot jelentett.

Mik az előjelek mára?

Emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés Ázsiában, a nap második felében azonban elfogyott a lendület, miután a befektetőket a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság mellett a vártnál gyengébb kínai, ipari termelési adatsor intette óvatosságra. A kínai ipari termelés év/év alapon 5,3 százalékkal bővült februárban, ami 17 éves mélypontot jelentett. A Nikkei szerdai záróértéke közelébe süllyedt vissza, a hongkongi tőzsde 0,1 százalékos gyengülése mellett a sanghaji börze 1,5 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek vegyesen teljesítenek ma reggel, míg a határidős DAX 8 pontos esése 0,1 százalékos mínuszt vetít előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A brit parlament tegnap elutasította az EU-ból történő rendezetlen kilépés lehetőségét, ma a brit képviselők a Brexit halasztásának kezdeményezéséről szavaznak majd. A piaci szereplők mindemellett a vállalati gyorsjelentésekre, továbbá az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos hírfolyamra fókuszálnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön a KSH a januári építőipari termelési adatsorát teszi közzé, míg az ÁKK kötvényaukciót tart. Németországból a februári inflációs statisztikára figyelnek a befektetők, míg az Egyesült Államokból a januári újlakás-értékesítési adatsorokat érdemes kiemelni.

Elbizonytalanodtak a befektetők, az irányt kereshetik az európai tőzsdék

Csütörtökön teszi közzé gyorsjelentését az RWE és a Lufthansa is.

Elbizonytalanodtak a befektetők, az irányt kereshetik az európai tőzsdék

Mi történt eddig a tőzsdéken?