Hírek - Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot

Az elemzők által várt 8,99 milliárd dollárnyi bevétel helyett 8,81 milliárdot ért el az első negyedévben a Goldman Sachs, az egy részvényre jutó nyereség viszont jóval magasabb lett a vártnál. A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényeinek árfolyama enyhe mínuszban tartózkodik.
Az elemzői várakozásoktól 2%-kal elmarad a Goldman Sachs 8,81 milliárd dollárt elérő negyedéves bevétele, ami 2018 első negyedévéhez képest több mint 12%-kal marad el. A bank szerint a visszaesés oka, hogy az intézményi ügyfélszolgáltatási, valamint a befektetési és hitelezési üzletág is kisebb nettó bevételt tudott felmutatni. Az egy részvényre jutó nyereség viszont 5,71 dollárt tett ki, ami közel 17%-kal haladja meg a várt 4,89 dollárt, de közel 18%-kal elmarad az egy évvel ezelőtti adatoktól.

Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot


Az amerikai nagybank közleményében kiemelte, hogy
  • a fúziós és felvásárlási piaci aktivitásának köszönhetően a pénzügyi tanácsadási üzletág nettó bevétele 887 millió dollártért el az első negyedévben.
  • A befektetési és hitelezési üzletág 835 milliós bevételt csinált a rekord összegű nettó kamatbevételeknek köszönhetően.
  • Az alapkezelői üzletág kezelt vagyona 57 milliárd dollárral 1,6 ezermilliárd dollárra nőtt.
  • Kitérnek arra is, hogy az első negyedévben 1,56 milliárd dollárt juttattak vissza a befektetőknek, ebből 1,25 milliárdért részvényvisszavásárlást tartottak, 306 milliót pedig osztalékban fizettek ki.

Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot


A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényeinek árfolyama enyhe mínuszban tartózkodik.

Felemás eredmények a Goldmantól, de növelték az osztalékot