Hírek - Minden a terv szerint alakul az osztalékkal a Masterplastnál

Ma tartotta éves rendes közgyűlését a Masterplast, amelyen a részvényesek többek között a részvényenkénti osztalékról is döntöttek. A 2018-as év után részvényenként 34 forintos osztalékot fizet a Masterplast, ami magas, közel 5 százalékos osztalékhozamnak felel meg. A következő évekre a profitnövekedéssel párhuzamosan az osztalék növelését célozza meg a menedzsment.

Részvényenként 34 forintos osztalék kifizetéséről döntött a Masterplast Nyrt. éves rendes közgyűlése a múlt év végén közölt terveknek megfelelően. A menedzsment már korábban közzétette, hogy a következő évekre milyen adózott eredménnyel és ez alapján milyen osztalékkal számol, a közgyűlés mostani döntése alapján osztalékfronton minden a tervek szerint alakul.

Minden a terv szerint alakul az osztalékkal a Masterplastnál


A közgyűlés mostani döntése illeszkedik abba a trendbe, amit 2018 végén, a következő időszakra vonatkozó elképzeléseink bemutatásakor vázoltunk. Ha sikerül elérni a tervekben szereplő eredményeket, akkor az előttünk álló években jelentős mértékben tudjuk növelni az osztalék mértékét is
- hangsúlyozta Nádasi Róbert, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.

A társaságot 2018-ban az építőiparban itthon és európai szinten is tapasztalható konjunktúra segítette, és 10 százalékkal, 97,3 millió euróra növelte árbevételét, míg adózás utáni eredménye közel negyedével, 3,3 millió euróra bővült. A Masterplastnál középtávon is dinamikus fejlődéssel számolnak, 2021-re a cég forgalma átlépheti a 120 millió eurós határt.

2019.02.26 17:31 Folytatódik a növekedés a Masterplastnál - Majdnem megvolt a 100 millió eurós bevétel

A gyors növekedésben jelentős szerepet játszanak a vállalat fejlesztései, ugyanis az elmúlt években több mint 5 milliárd forintnyi új beruházást valósított meg a Masterplast. Ezek közül kiemelkedett a szabadkai, összesen mintegy 15 millió eurós fejlesztés, ami 2018 végére lezárult. A beruházás keretében telepített új eszközök révén nem csak az üzem kapacitása nőtt, de minőségi és hatékonyságjavulás is várható, illetve jelentős mértékben bővül a termékválaszték - közölte a cég.

Az árbevétel növekedés ütemét is meghaladó mértékű fejlődést vár a Masterplast menedzsmentje a nyereség vonatkozásában. Idén és jövőre egyaránt 25 százalékos bővülést prognosztizálnak a profitban, és még 2020-ban is további 20 százalékos fejlődéssel számolnak. A múlt év végén bemutatott tervekben jövőre részvényenként 44 forintos, 2021-ben 55, míg 2022-ben 66 forintos osztalékkal számolnak a vállalatnál.

Minden a terv szerint alakul az osztalékkal a Masterplastnál


A 2018-as év után fizetendő részvényenkénti 34 forintos osztalék vonzó, közel 5 százalékos osztalékhozamnak felel meg, ami magasnak számít a BUX-részvények között.

Minden a terv szerint alakul az osztalékkal a Masterplastnál


Az árfolyam esik a mai kereskedésben, jelenleg 2,6 százalékos mínuszban tartózkodnak a papírok. Ezzel idén 5,4 százalékot emelkedett a részvény.

Minden a terv szerint alakul az osztalékkal a Masterplastnál