Hírek - Nem tervezi szankcionálni az USA Mészáros Lőrincet

Nem tervezi szankcionálni az Egyesült Államok Mészáros Lőrincet - árulta el az David Cornstein nagykövet az ATV-nek, cáfolva ezzel a Wall Street Journal és az Átlátszó mai cikkét.

A két hírportál ma írt arról, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre és az "illetékesek látókörében van még" Tiborcz István és Rogán Antal is. Erről mi is beszámoltunk:
2019.05.15 10:30 Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban

A hírre a Mészáros-érdekeltségbe tartozó cégeket ütni kezdték a magyar tőzsdéken, az OPUS 2,44%-os, míg a 4iG 1,18%-os, az Appenin 4,89%-os mínuszban zárt.

David Cornstein nagykövet az ATV műsorán úgy fogalmazott, hogy ilyen szankciókról nem hallott egészen a mai cikk megjelentéig, majd "hamis cikknek" nevezte a WSJ és az Átlátszó közös publikációját.

"Az Amerikai Egyesült Államok nem fenyeget embereket szankciókkal. Kivetnek vagy nem vetnek ki szankciókat, de nem fenyegetnek azzal" - fogalmazott a nagykövet, hozzátéve: nem tud arról, hogy az USA ilyen intézkedéseket tervezne.