HU Language HU
Az S&P 500 és a Nasdaq új csúcson zárt
július 24, 2019 0

A meghatározó amerikai tőzsdéken nem volt egységes irány szerdán, látványos elmozdulásokat sem láthattunk a vezető részvényindexek esetében. Az S&P 500-at és a Nasdaqot mindez nem akadályozta meg abban, hogy új csúcson zárja a mai kereskedést.

Csak a Dow Jones lógott ki a sorból 2019.07.24 22:24

Szerdán nem volt egységes irány a tengerentúli tőzsdéken, az S&P 500 értéke közel 0,5 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,9 százalékot emelkedett, a Dow Jones értéke viszont 0,5 százalékot csökkent. Az előbbi két részvényindexnél viszont ezek a kisebb mértékű emelkedések is elégnek bizonyultak ahhoz, hogy új csúcson zárjanak.

A Dow Jones nem véletlenül lógott ki a sorból, a részvényindexeknek két fontos komponense, a Boeing (-3,1%) és a Caterpillar (-4,6%) is gyengén teljesített szerdán.

Nincs jó napja a Facebooknak és a Caterpillarnak 2019.07.24 20:04

Szerdán nincs egységes irány a tengerentúli tőzsdéken, az S&P 500 értéke 0,3 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,5 százalékot emelkedett, a Dow Jones értéke viszont 0,5 százalékot csökkent.

A befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek kiemelten: a Caterpillar árfolyama 4,2 százalékkal került ma lejjebb, miután a nehézgép-gyártó eredménye alulmúlta a várakozásokat. A Boeing árfolyama 1 százalékot esett azt követően, hogy a repülőgépgyártó masszív veszteségről számolt be a második negyedéves gyorsjelentésében a 737 Max gépekkel kapcsolatos problémák miatt.

A Facebook árfolyama 1,7 százalékot esett, miután bejelentették, hogy a közösségi médaicég valóban megállapodott az amerikai kereskedelmi bizottsággal (FTC) és ötmilliárd dolláros büntetést fizet a Cambridge Analytica botrány miatt. A hangulatra mindemellett az is rányomta bélyegét, hogy az amerikai igazságügyi tárca versenyjogi vizsgálatot indított a nagy amerikai technológiai cégek ellen.

Nincs jó napja a Facebooknak és a Caterpillarnak