HU Language HU
Folytatódik a Design Terminal mentorprogramja
július 25, 2019 0

Ősszel folytatódik a Design Terminal programja, amelyben a társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat.

A Design Terminal a Portfolio-t arról tájékoztatta, hogy a mentorprogram különlegessége, hogy kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, akik üzleti megoldásukkal valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS, vagy a látássérülteket az olvasás öröméhez juttató GlovEye.

A startupoknak üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújtanak segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak tanácsokat a vállalkozások. Mindezek a fejlesztések hozzásegítik a csapatokat, hogy készek legyenek potenciális befektetők bevonására.

Az előző szemeszterhez hasonlóan, azok a női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startup alapítók és a beválogatott csapatok között vannak, plusz ösztöndíjban részesülnek.