HU Language HU
Az irányt keresik az európai tőzsdék
július 26, 2019 0

Ázsiában összességében felemásan teljesítenek ma az irányadó részvényindexek, míg Európában a kezdeti, enyhe emelkedést követően az irányt keresik a kontinens börzéi, miután a befektetők az EKB kamatdöntése után a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek. A magyar tőzsde a kezdeti, néhány pontos erősödését ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt.

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék 2019.07.26 10:47

Eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők az Európai Központi Bank által meglebegtetett monetáris lazítás lehetősége mellett a Fed jövő heti kamatdöntő ülésével kapcsolatos forgatókönyveket latolgatták, míg a hangulatra a vegyes vállalati gyorsjelentések is árnyékot vetettek. A Dow végül 129 pontos esés mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,5 százalékos eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a Nasdaq 1 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját.

Ázsiában az irányadó részvényindexek többsége lejjebb került a hét utolsó napján, a Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi részvényindex 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékos pluszban zárt.

A kezdeti iránykeresés után felemásan teljesítenek az európai tőzsdék ma délelőtt, a befektetők az EKB tegnapi kamatdöntése után immár a vállalati hírekre és gyorsjelentésekre fókuszálnak, az egyedi részvények esetében a Renault 0,5 százalékkal került lejjebb, miután a francia autógyártó visszavágta idei bevételvárakozásait, míg a francia luxustermékeket gyártó csoport, a Kering részvényei 7,6 százalékot estek. A CAC40 és a DAX egyaránt 0,2 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,3 százalékot esett.

Elszállt a Google a negyedéves számokra 2019.07.26 09:36

Szárnyalt a Google anyavállalata, az Alphabet a zárás utáni kereskedésben, a negyedéves gyorsjelentésből ugyanis az látszik, hogy nincs ok aggodalomra a hirdetési üzletág növekedését illetően. Mind a negyedéves bevétel, mind a profit felülteljesítette az elemzői várakozásokat.

tovább a cikkhez…

Lefordult a magyar tőzsde 2019.07.26 09:13

A pénteki piacnyitást követő, mérsékelt erősödést ledolgozva előző napi záróértéke alá süllyedt vissza a hazai részvényindex, a BUX 143 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb ma reggel, míg a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes 0,6 százalékos erősödésre. Az OTP mindemellett 0,5 százalékot esett, a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb.

A Total szabadul az olaj- és gázmezőitól? 2019.07.26 09:10

A francia Total tegnap publikálta féléves gyorsjelentését. A vállalat nem elégedett a jelenlegi alacsony olajárakkal, ezért jelentős eszközértékesítéseket tervez az Upstream portfoliójából.

tovább a cikkhez…

Néhány pontos erősödéssel indítja a pénteki napot a BUX 2019.07.26 09:04

Minimális, néhány pontos erősödéssel vágott neki a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 11 pontos plusz mellett előző napi záróértéke közelében jár, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot emelkedett. A pénteki piacnyitás után a negatív kivételt a Mol jelentette, az olajtársaság papírjai 0,5 százalékkal kerültek lejjebb.

Véget ért a rekorddöntés időszaka az Amazonnál 2019.07.26 08:53

Szünetelt a rekorddöntés a második negyedévben az Amazonnál. Bár a bevételek közel 20 százalékkal nőttek, a megugró költekezés miatt a profit csökkent az előző negyedévhez képest és az elemzői várakozásoknál is gyengébb lett. A részvények árfolyama mérsékelt, 1,6 százalékos esést mutatott a zárás utáni kereskedésben.

tovább a cikkhez…

Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában 2019.07.26 08:39

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Eséssel indult a hét negyedik napja a tengerentúli részvénypiacokon, a piaci szereplők a felemás vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, míg a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része csalódott lehetett az EKB tegnapi kamatdöntő ülése után, miután az Európai Központi Bank még nem vágott kamatot az EKB, de kommunikációjában egyértelműen előkészítette azt szeptemberre, sőt a tartósan cél alatti inflációra hivatkozva egy átfogó lazító csomagot is belengetett. Az egyedi részvények közül a nap egyik vesztese a Tesla volt, az elektromos-autógyártó részvényei 13,6 százalékos zuhanással zártak, miután a cég második negyedéves gyorsjelentésében az árbevétel, a nettó eredmény és az egy részvényre jutó veszteség tekintetében is alulmúlta az elemzői várakozásokat. Másrészt a menedzsment korábbi ígéretével ellentétben nem sikerült jelentősen csökkenteni a veszteséget a második negyedévben. A tengerentúli tőzsdék eséssel zárták a csütörtöki kereskedést: a Dow végül 129 pontos esés mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 0,5 százalékos eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a Nasdaq 1 százalékos eséssel zárta a hét negyedik napját.

Csütörtökön tette közzé legfrissebb számait az Alphabet, a Google anyavállalata 19 százalékkal magasabb 38,9 milliárd dolláros bevételről számolt be a második negyedévben, ami felülteljesítette a Reuters 38,2 milliárd dolláros átlagos elemzői várakozásait, a társaság egy részvényre eső eredménye 14,2 dollár lett, szintén meghaladva az elemzői várakozásokat. A cég egy 25 milliárd dollár értékű részvényvisszavásárlási programot is bejelentetett, a befektetők összességében kedvezően fogadták az Alphabet számait, a társaság részvényárfolyama 7,8 százalékot emelkedett a csütörtöki, zárás utáni kereskedésben.

Mérsékelt erősödéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 50 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyártó papírjai 2,9 százalékos emelkedés után 5 150 forinton zártak. Az OTP 0,6 százalékos esés után 12 530 forinton zárt, a Mol 0,4 százalékkal kerül lejjebb, az olajcég papírjai 3 088 forinton vettek búcsút a hét negyedik napjától, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos esés után 432,5 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék csütörtöki esése után az irányadó ázsiai részvényindexek többsége is lejjebb került a hét utolsó napján, a Nikkei 0,5 százalékos esése mellett a hongkongi börze 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze mérsékelt erősödés mellett 0,1 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét utolsó napja, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,8 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 22 pontos emelkedése 0,2 százalékos erősödést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az Európai Központi Bank csütörtöki ülésén nem vágott kamatot, a jegybank azonban egy átfogó lazító csomagot is belengetett; a befektetők figyelme immár a Fed jövő heti kamatdöntő ülése felé fordul majd, azonban a nap folyamán beérkező vállalati gyorsjelentések is kiemelt érdeklődésre tarthatnak majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Pénteken a KSH a népmozgalmi statisztikáit teszi közzé, míg az Egyesült Államokból a második negyedéves GDP-adat előzetes értékét publikálják majd.

Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Péntekent teszi közzé gyorsjelentését többek között a McDonald’s és a Twitter is.

Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Enyhe emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Újabb 100 milliárd dolláros alapot indít a SoftBank 2019.07.26 08:30

108 milliárd dolláros alapot indít a japán SoftBank befektetési cég, mellyel elsősorban mesterséges intelligencia-fejlesztő cégekbe akarnak befektetni – írja a CNBC. Ez lesz a japán pénzügyi intézmény második ilyen jelentős méretű alapja.

tovább a cikkhez…