HU Language HU
Bejelentés jön a Futuraquától hétfőn
július 26, 2019 0

Felfüggeszti hétfőre a Futuraqua részvényeinek kereskedését a BÉT, az indoklás szerint a vállalat olyan tájékoztatást tesz majd közzé, ami a kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentősen befolyásolhatja.

Felfüggeszti a Futuraqua részvényeinek kereskedését a BÉT a teljes július 29-i kereskedési napra, de amennyiben az értékpapírok kereskedését befolyásoló információk a felfüggesztés időtartamának vége előtt nyilvánosságra kerülnek, a tőzsde vezérigazgatója határozattal visszaállíthatja a részvények kereskedését.

A vállalat rendkívüli közgyűlést tart július 29-én 14 órakor, a meghívóból kiderül, hogy a részvényesek szavazhatnak az igazgatósági tagok személyéről, alaptőke emelésről, saját részvények megszerzéséről és tájékoztatást kapnak a részvényesek a társaság által kibocsátani tervezett Watereum kriptovalutáról.

Nem új hír, hogy a Futuraqua kriptovalutát készül kibocsátani, a társaság Watereum néven tavaly hozta létre az ethereum ERC20 blockchain-alapú tokenjét, amelyből összesen tízmilliárd darab került generálásra. A tokenek értékesítése tavaly megkezdődött, a teljes mennyiség 20 százaléka került érékesítésre, a menedzsment döntése szerint idén is hasonló mennyiség kerül majd eladásra, míg egy egységnyi Watereum felhasználásával a vonatkozó feltételek mellett 1 liter ivóvíz vásárolható a FuturAqua-tól. A cég szerint a tokenekkel a kereskedés lehetőség szerint még idén meg fog kezdődni.

A közelmúltban a vállalat bejelentett egy tőkeemelést, amit a cég ígérete szerint a vállalati stratégiai terv végrehajtására fordítanak.

Limittel emelkedett ma a Futuraqua árfolyama, 19,9 százalékos pluszban búcsúztatták a napot a papírok és az ötödik legforgalmasabb részvényt volt ma a magyar tőzsdén.

Bejelentés jön a Futuraquától hétfőn