HU Language HU
Aranyáron mérik a szállásokat a Sziget Fesztivál alatt
július 26, 2019 0

A Sziget Fesztiválra évről évre több tízezer külföldi látogató érkezik, akik nemcsak belépőjegyet, hanem szállást is keresnek az itt tartózkodásuk idejére. A külföldieken túl természetesen a magyarok között is sokan vannak akik a lakhatásukat ebben az időszakban a fesztivál közelében szeretnék megoldani. Az alábbiakban azt néztük meg, hogy szűk két héttel a fesztivál előtt milyen szálláslehetőségek állnak rendelkezésre a fesztivál területén és azon kívül a távolabbról érkező vendégek számára.

Szállások a Sziget területén

Megközelítés szempontjából kényelmes, ha a szállásunk a fesztivál területén van, így nem kell kilométereket gyalogolni minden nap az egyes koncertekért, azonban ezen belül is rengeteg lehetőségünk van. Ha a színpadoktól kicsit távolabb, kulturáltabb körülmények között szeretnénk lakni, érdemes valamelyik kempinget választani.

Ennek árai egy hétre nagyjából 30 ezer forinttól indulnak, de rengeteg típusú, méretű, elhelyezkedésű szálláshely között válogathatunk. Fontos kérdés, hogy saját sátrat viszünk, vagy ott bérelünk. Utóbbi esetben az egyik kempingben 2 fő részére további 30 ezer, 4 fő részére további 45 ezer forintot kell fizetni. A repülővel érkezők közül éppen ezért vannak, akik a közeli hipermarketben egy olcsóbb sátrat vásárolnak és azzal érkeznek a fesztiválra.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
Práter Park 2.

Práter Park 2.

1083 Budapest, Tömő utca 58.
56 db lakás
36 – 54 m2 alapterület
Átadás:
2019. dec
37.5 – 40 M Ft
Ajánlatot kérek


A sátrakon kívül sokkal masszívabb, kényelmesebb, zárható szálláslehetőségek is rendelkezésre állnak. Bár ezek közül a 2 fő részére 190 ezer forintba kerülő sátorházak mostanra elfogytak, de vannak még matraccal, árammal és világítással felszerelt kétszemélyes kunyhók, amik 128 ezer forintba kerülnek a fesztivál teljes idejére.

A családosoknak érdemes lehet a családi kempinget választani, amit azok a vendégek vehetnek igénybe, akik 14 éven aluli gyerekkel érkeznek. A szintén nagyjából 30 ezer forintba kerülő jegyekért két személy esetén itt is 2×2 méter, három-négy személy esetén 4×2 méteres sátorhelyet kapnak. Ebben a kempingben a zuhanyzók mellett extra mellékhelyiségek is megtalálhatók, valamint 24 órás recepció, játszóház, közösségi hely és animátorok is rendelkezésre állnak.

A környezettudatos fesztiválozók választhatják az eco kempinget, ahova a belépő valamivel drágább, mintegy 45 ezer forint, a kétszemélyes kartonsátorért pedig 28 ezer forintot kell fizetni. Ezen a területen jellemző a természetes anyagok alkalmazása, víztakarékos wc-k, napelemes telefontöltők és biológiailag lebomló takarítóanyagok használata.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
Park West

Park West

1134 Budapest, Szabolcs utca 15-25.
229 db lakás
32 – 79 m2 alapterület
Átadás:
2021 H1
25.8 – 112 M Ft
Ajánlatot kérek


A lakókocsival érkezőknek pedig a karaván kemping ajánlott, ahova 92 500 forintért lehet behajtani, az utánfutón húzott lakókocsik esetében azonban csak a lakókocsi maradhat a kempingben az autóval az arra kijelölt helyen kell parkolniuk.

Végül – bár ezekben már szintén elfogytak a helyek – a látogatók olyan alternatív lehetőségek közül is választhattak, mint a kétszemélyes harmonikaház, a farmház és az egyszerű faház. Kempingtől függetlenül egyébként felárért különböző további kiegészítőket lehet igényelni, ilyen például a sátor, a polifoam, a hálózsák, a LED lámpa vagy a takaró.

Szállások a fesztivál területén kívül

A fesztivál idején megnő a kereslet az Airbnb-n hirdetett lakások iránt is. A helyszínhez legközelebbi lakás a fesztivál bejáratától 3-400 méterre van, ott egy főre a hét éjszakára közel 180 ezer forint a szállás. A bejárattól távolodva azonban lejjebb mennek az árak. Másfél-két kilométerre akár 100-150 ezer forint is elég lehet a heti szállásra, de vannak extrémebb opciók is, az egyik legdrágább – még elérhető – szállás egy kétszobás panel a közeli lakótelepen, amiért a Sziget hetére, 4 főre, közel 1 millió forintot kér a tulajdonos.

Portfolio Ingatlan Adatbázis
Nerium Park

Nerium Park

1139 Budapest, Petneházy utca 47
186 db lakás
32.9 – 82.4 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q1
22.9 – 72.5 M Ft
Ajánlatot kérek