HU Language HU
Megbotlott a forint, 327 felett az euró
július 29, 2019 0

Fontos határhoz ért a forint, hiszen legutóbb kicsivel 327 felett fordult a jegyzés. Ha most átviszi ezt az ellenállást az euró, akkor pedig kézzelfogható közelségbe kerülhet a tavaly nyáron látott 330 feletti rekordárfolyam. A héten sok múlhat a Fed szerdai döntésén, az amerikai jegybank a teljes devizapiacot felforgathatja.

Zuhan a font a Brexit-hírekre 2019.07.29 14:31

Az angol font jelentősen, 0,9%-kal gyengült a dollárral szemben miután a hírek szerint az új brit kormány is a megállapodás nélküli Brexitre készül.

Botlik délutánra a forint 2019.07.29 14:29

A nap második felére 327,3 közelébe gyengült a forint, vagyis tovább araszolunk a reggel említett kulcsszint felé. Ez egyébként 0,1 százalékos forintgyengülést jelent péntekhez képest.

Kulcsszinten billeg a forint – Most jön a történelmi mélypont? 2019.07.29 08:42

Hétfő reggel 326,92-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a péntek esti árfolyammal. A múlt hét második felében lassan közelebb araszolt lélektani szintjéhez a forint, május második felében 327,5 körül fordult a magyar deviza, onnan egészen 320-ig erősödött vissza. Ha most ezt az ellenállást átvinné az euró, akkor kézzelfogható közelségbe kerülne a tavaly nyári 330 feletti rekordárfolyam. A következő napokban elsősorban a Fed szerdai döntése tehet azért, hogy valamerre elmozduljon a forint. A dollárral szemben most 293,9-nél járunk, míg az angol font 363,45 forintba kerül.

Kulcsszinten billeg a forint - Most jön a történelmi mélypont?

A régióban egyelőre felemás a hangulat, a lengyel zloty kismértékű erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona minimálisan gyengült. A feltörekvő piacokon a török líra 0,6 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, illetve a dél-afrikai rand is 0,2 százalékot javítani tudott.

Az euró az elmúlt egy hétben 0,7 százalékkal gyengült a dollárral szemben nagyrészt annak köszönhetően, hogy csütörtökön az EKB további monetáris lazítás szükségességét vetette fel. A következő napokban erre reagálhat a Fed, a befektetők szinte biztos kamatcsökkentést várnak szerdán az amerikai jegybanktól, csak a lazítás mértéke kérdéses. A japán jen hétfő reggel stagnált a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság hatására.

Kulcsszinten billeg a forint - Most jön a történelmi mélypont?