HU Language HU
Lefordult az OTP
július 29, 2019 0

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek hétfőn, a magyar tőzsde pénteki záróértéke közeléből lefelé mozdult el. Az OTP árfolyama lejjebb került ma, míg a nap első felében szárnyaló Est Media a korábbi emelkedését teljesen ledolgozta.

Lejjebb került az OTP 2019.07.29 14:10

A július elején kezdődött felpattanás után az OTP fontos technikai szinteket tört át az elmúlt időszak folyamán, a múlt héten azonban elfogyott a lendület és az OTP lefordult. A bankpapír a múlt héten a 23,6 százalékos Fibonacci szint alatt zárt be, majd az esés hétfőn is folytatódott, az árfolyam a 12 359 forintnál található 20 napos mozgóátlag alá került. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő megállót az 50 napos mozgóátlag jelentheti majd 12 140 forintnál.

Pénteki záróértéke közelében jár a magyar tőzsde 2019.07.29 13:23

Lejjebb kerültek a régiós részvényindexek hétfőn, a lengyel WIG 0,5 százalékos esése mellett a bécsi tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde pénteki záróértéke közelében jár. A magyar tőzsde is pénteki záróértéke közelében stagnál, a hazai részvényindex 2 milliárd forintos forgalom mellett 10 ponttal került feljebb. A blue chipek az OTP kivételével emelkednek, míg a BUX komponensei közül a Richter és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a legjobban.

Nagyot emelkedett az Őrmester árfolyama 2019.07.29 12:45

Pénteken felpattant az Őrmester, a társaság papírjai napi limittel emelkedtek a hét utolsó napján, majd az emelkedés hétfőn is folytatódott, az árfolyam közel húsz százalékkal, napi limittel 4 600 forintig emelkedett ma.

Szárnyal az Est Media 2019.07.29 10:47

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött az Est Media, a részvény július elején a 80 forint közelében található szint közeléből pattant fel, amely az elmúlt hónapok során többször is sikerrel megállította részvény esését. Az Est Media ezután tovább emelkedett, az árfolyam július 8. és július 16-a között 66,3 százalékkal került feljebb. Július második felében hevesebb kilengések jellemezték az Est Mediát, a részvény a múlt héten tovább tudott erősödni, a társaság papírjai a múlt héten közel 23 százalékkal kerültek feljebb.

Az emelkedés ma délelőtt is folytatódott, az Est Media 11,4 százalékos erősödést követően 156 forintig emelkedett. A részvény magas, 269,5 millió forintos forgalommal emelkedik ma délelőtt, ezzel az Est Media a legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén. Az Est Media mai forgalma több mint kétszerese a részvény idei átlagos forgalmával összehasonlítva.

Az irányt keresik az európai tőzsdék 2019.07.29 10:25

Emelkedéssel zárták a hét utolsó napját a tengerentúli tőzsdék, miután a piaci szereplők a vártnál kedvezőbb második negyedéves amerikai GDP-adat mellett a beérkező vállalati gyorsjelentésekre fókuszáltak, a Dow végül 51 pontos erősödést követően 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékos emelkedés után új csúcson zárt, míg a Nasdaq 1,1 százalékos erősödést követően szintén új történelmi csúcson fejezte be a pénteki kereskedést.

A hétvégén közzétett adatközlés szerint a kínai iparvállalatok nyeresége év/év alapon 3,1 százalékkal csökkent, amelyet követően a piaci kommentárok szerint ismét erősödtek a kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos befektetői aggodalmak. Ázsiában eséssel indult a hétfői kereskedés, miután a hétvégi kínai adat után a piaci szereplőket a hongkongi tüntetések intették óvatosságra. Mindemellett a befektetők valószínűleg már a Fed szerdai kamatdöntésére várhattak. A Nikkei 0,2 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1 százalékot esett, míg a sanghaji börze 0,1 százalékkal került lejjebb.

A hétfői piacnyitástól távolodva az irányadó európai részvényindexek többsége az irányt keresi, a spanyol IBEX 0,2 százalékos esése mellett a DAX pénteki záróértéke közelében stagnál, míg a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb.

Ötödével zuhant a Ryanair profitja 2019.07.29 09:45

Ma reggel tette közzé második negyedéves gyorsjelentését a Ryanair. 21%-kal csökkent a profit éves alapon, mely elsősorban a kapacitástöbbletnek volt köszönhető, mely nyomás alatt tartotta a jegyárakat. Ennek ellenére az ír légitársaság nem változtatott az éves profitcélkitűzésén.

tovább a cikkhez…

Az irányt keresi a BUX, felfelé kapaszkodik a Mol 2019.07.29 09:18

A hétfői piacnyitástól távolodva enyhe emelkedéssel próbálkozott meg a magyar tőzsde, a BUX 24 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, az OTP és a Richter árfolyama stagnál, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a pénteken nagyot eső Mol 0,5 százalékot erősödött ma reggel.

Eséssel indul a hét a magyar tőzsdén 2019.07.29 09:03

Mérsékelt eséssel indult a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 40 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a hétfői piacnyitás után. Az OTP 0,2 százalékos esése mellett a Richter 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom stagnált, a pozitív kivételt a Mol jelentette, az olajtársaság részvényei 0,2 százalékkal kerültek feljebb.

Vihar előtti csend a tőzsdéken 2019.07.29 08:35

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja az amerikai részvénypiacokon, miután a befektetők a második negyedéves amerikai GDP-adat mellett a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, az első negyedéves 3,1 százalékos GDP-növekedés után érdemben lassult a gazdasági bővülés üteme az Egyesült Államokban, azonban a 2,1 százalékos növekedés így is felülmúlta az 1,8-1,9 százalékos elemzői várakozásokat. Az egyedi részvények esetébe a Google anyavállalata közel 10 százalékkal került feljebb a társaság vártnál kedvezőbb gyorsjelentése után, a Starbucks 8,9 százalékot erősödött a cég legfrissebb gyorsjelentését követően, míg a Twitter árfolyama 8,9 százalékot emelkedett. A Dow végül 51 pontos erősödést követően 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,7 százalékos emelkedéssel zárt, míg a Nasdaq 1,1 százalékos erősödéssel zárta a hét utolsó napját, az S&P500 és a Nasdaq új történelmi csúcson zárta a pénteki kereskedést.

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 388 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek a pénteki kereskedésben. Az OTP 0,8 százalékos esést követően 12 430 forinton zárt, a Richter 0,3 százalékos esés után 5 135 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától, míg a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajtársaság részvényei 2,1 százalékos esés után 3 022 forinton zárták a pénteki kereskedést. A pozitív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,1 százalékos emelkedés után 433 forinton zárták a hét utolsó napját.

Mik az előjelek mára?

Lejjebb kerültek az irányadó ázsiai részvényindexek a hét első napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők már a Fed szerdai kamatdöntésére vártak. A befektetők mindemellett az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira figyelnek, a felek kedden Sanghajban folytatják az egyeztetéseket. A Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein is estek a tőzsdék hétfőn, a dél-koreai Kospi 1,7 százalékos esése mellett a szingapúri részvényindex 0,7 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt, néhány pontos mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 25 pontos mínusza 0,2 százalékos erősödést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A héten Európában és az Egyesült Államokban is folytatódik majd a vállalati gyorsjelentési szezon, a piaci fókusz középpontjában a Fed szerdán záruló kamatdöntő ülése áll majd, a befektetők egyértelműen az alapkamat csökkentésére számítanak, amire többször utalt már Jerome Powell Fed elnök is.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn a KSH a júniusi munkanélküliségi adatsorát teszi közzé, azonban az eurozónából és az Egyesült Államokból nem ékezik majd kiemelt makroadat.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Hétfőn teszi közzé gyorsjelentését a Sanofi.

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Bejelentés jön a Futuraquától hétfőn 2019.07.26 17:43

Felfüggeszti hétfőre a Futuraqua részvényeinek kereskedését a BÉT, az indoklás szerint a vállalat olyan tájékoztatást tesz majd közzé, ami a kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentősen befolyásolhatja.

tovább a cikkhez…