HU Language HU
Amerikában már a Fedre várnak a befektetők
július 29, 2019 0

A kiváró hangulat és az óvatosság jellemezte az amerikai tőzsdéket, ahol a befektetők már a szerdai kamatdöntésre várnak.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,21 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,17 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,56 százalékos csökkenést jelzett.

A befektetők óvatosak, mivel már elsősorban az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntésére várna. Piaci várakozások szerint a Fed nyíltpiaci bizottsága (FOMC) az alacsony munkanélküliség és a meglehetősen élénk gazdasági aktivitás ellenére is gazdaságösztönző célú kamatvágásról dönthet. Emellett az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások bizonytalan kimenetele is visszaveti a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot.

A hét első kereskedési napján az ingatlanszektor és az egészségügyi vállalatok részvényei teljesítettek a legerősebben, ezzel szemben a kommunikációs szolgáltatási ágazat mutatója jelentős mínuszban állt.

A Standard & Poor’s 500-as mutatót és a Nasdaq Composite indexet nap közben lefelé húzta egyebek mellett a Facebook és az Amazon 2 százalék feletti árfolyamcsökkenése. A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját támogatta a 3M mintegy 1,8 százalékos nyeresége mellett az Intel és a Johnson & Johnson 1,6 százalék körüli emelkedése, valamint a Walt Disney és az Apple 1,3 százalékos drágulása.

A nap hátralévő részében kissé erősödni tudtak az indexek, de az összkép nem változott:

  • A Dow Jones indexe 28,96 ponttal, 0,11 százalékkal, 27 221,41 pontra erősödött.
  • Az S&P 500-as mutatója viszont 4,88 ponttal, 0,16 százalékkal gyengült és 3020,98 ponton fejezte be a napot.
  • A Nasdaq Composite mutatója ugyancsak veszített korábbi szintjéből 36,88 pontot, avagy 0,44 százalékot és 8293,33 ponton zárt.

Amerikában már a Fedre várnak a befektetők