HU Language HU
Zuhan a DAX, mi történt?
július 30, 2019 0

Lefordultak az európai tőzsdék kedden, miután a beérkező makroadatok mellett a vállalati gyorsjelentések rontották el a részvénypiacok hangulatát, az ismét felerősödő növekedési félelmek közepette a német tőzsde közel kéthónapos mélypontra esett.

Lefordultak az irányadó részvényindexek Európában, a hangulatra a beérkező makroadatok vetettek árnyékot, miután a második negyedéves francia GDP-adat alulmúlta a várakozásokat, az Eurozóna gazdasági bizalmi index esésről számolt be júliusban, a mutató a júniusi 103,3 pontos értékétől 102,7 pontra csökkent, míg a GfK német fogyasztói bizalmi indexe a júliusi 9,8 pontról 9,7 pontra csökkent.

Zuhan a DAX, mi történt?

A kontinens börzéi közül a német tőzsde teljesít ma a leggyengébben, miután a növekedési aggodalmak ismételt felerősödésével párhuzamosan a vállalati gyorsjelentések tovább rontottak a részvénypiaci hangulaton.

A német tőzsde komponensei közül a Lufthansa árfolyama 5,6 százalékot esett, miután a társaság profitja az árverseny és a növekvő üzemanyag költségek miatt nagyot esett, míg a légitársaság arra számít, hogy az európai piac esetében az idei várhatóan továbbra is kihívásokkal teli lesz. A Bayer árfolyama 4,2 százalékkal került lejjebb, miután a cég bár fenntartotta idei évre vonatkozó várakozásait, azonban a Bayer jelezte, hogy problémás lehet az idei eredménycélok teljesítése. A DAX index 2,4 százalékkal került ma lejjebb.

Zuhan a DAX, mi történt?