HU Language HU
A Ram és a Gladiator sokat lendített a Fiat Chrysler helyzetén
július 31, 2019 0

A Fiat Chrysler szerdán tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, az autógyártó bevétel és profit soron alulteljesítette az elemzői várakozásokat, azonban a cég üzemi eredménye a várt felett alakult. A társaság mindemellett megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait, amit kedvezően fogadtak a befektetők, a Fiat Chrysler árfolyama 4 százalékot emelkedett ma.

Szerdán publikálta legfrissebb számait a Fiat-Chrysler, az autógyártó 1,15 millió járművet adott el a második negyedévben, a korábbi év hasonló időszakának 1,3 milliós eladott darabszámával szemben. A társaság bevétele 26,74 milliárd euró lett a második negyedévben, míg a Reuters elemzői konszenzusa 27,55 milliárd eurót várt, az 1,52 milliárd eurós tisztított üzemi eredmény azonban felülteljesítette az elemzői várakozásokat, a 793 millió eurós nettó eredmény azonban alulmúlta a 910 millió eurós elemzői várakozásokat.

Bár a társaság észak-amerikai eladásai közel 12 százalékkal csökkentek a második negyedévben a korábbi év hasonló időszakához képest nagyobb részben a kereskedői készletcsökkentések következtében, azonban mindezt részben ellensúlyozni tudta a Dodge Ram pickupok iránt élénkülő kereslet, és az új Jeep Gladiator felfutó termelése is. Az észak-amerikai piac esetében a tisztított üzemi eredmény 1,56 milliárd euróra nőtt, míg az üzemi marzs 8,9 százalékra emelkedett.

A Fiat Chrysler megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait, a menedzsment szerint a tisztított üzemi eredmény meghaladja majd a tavalyi év 6,7 milliárd eurós értékét, míg a tisztított egy részvényre eső eredmény esetében 2,7 eurónál magasabb értéket vár a menedzsment.

A Fiat Chrysler részvényei 5,1 százalékos pluszban is jártak ma, majd ezt követően kissé alábbhagyott a korábbi lendület és a társaság részvényárfolyama 4 százalékkal került ma feljebb.

A Ram és a Gladiator sokat lendített a Fiat Chrysler helyzetén