HU Language HU
Csalódtak a befektetők a Fedben
július 31, 2019 0

A nap végére komoly esésbe kapcsoltak a vezető amerikai részvényindexek miután a Fed a várt kamatcsökkentés után nem lengetett be további lazítást.

Csúnya lett a vége 2019.07.31 22:05

A Dow Jones index végül 330 pontos, 1,2%-os eséssel zárt, az S&P-500 1,1 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,7%-kal esett vissza. A Dow-komponensek közül a végére szinte csak az Apple maradt talpon.

Kivárnak a befektetők az esti tűzijáték előtt 2019.07.31 17:49

A szerdai kereskedés félidejéhez közeledve a Dow Jones index csak minimális elmozdulást mutatott, néhány pontos pluszban volt. Az S&P-500 esetében sincs sokkal több izgalom, alig érezhető az emelkedés, míg a technológiai szektor Nasdaq indexe minimális mínuszban volt.

Kivárnak a befektetők az esti tűzijáték előtt

A blue chipek körében is ritkák a nagy kilengések, kivétel talán csak az Apple, mely még ebben a hangulatban is 4,3%-ot tudott erősödni a kedden megjelent gyorsjelentés után. Mellette a Pfizer mutat érdemi emelkedést, a Coca-Cola viszont több mint másfél százalékot bukott.

Kivárnak a befektetők az esti tűzijáték előtt

A befektetők a Fed este érkező kamatdöntésére figyelnek elsősorban, a jegybanktól szinte mindenki kamatcsökkentést vár. A döntés heves piaci reakciókat válthat ki, már előzetesen is nagyok a várakozások.