HU Language HU
Nem lesz egyhamar megegyezés: lassan indul újra Trumpék békülése
július 31, 2019 0

A most befejeződött kereskedelmi tárgyalásokon Kína vállalta, hogy több amerikai mezőgazdasági terméket vásárol, cserébe az USA kedvezőbb feltételekkel adja azokat – írta szerdán a kínai állami hírügynökség. A Xinhua beszámolója szerint a tárgyalások szeptemberben az Egyesült Államokban folytatódnak.

Hétfőn és kedden Shanghajban tárgyaltak az amerikai és a kínai kormány képviselői, a nyári G20-csúcs kudarca óta ez volt az első hivatalos egyeztetés a felek között. Az eredményekről az amerikai kormány egyelőre nem nyilatkozott, de a jelek szerint lassú a közeledés a két nagyhatalom között. A Xinhua kínai állami hírügynökség beszámolója szerint az ázsiai ország első körben ígéretet tett, hogy több amerikai mezőgazdasági terméket vásárol, cserébe az amerikai kormány „kedvezőbb feltételeket” helyezett kilátásba, bár nem tudni, hogy ez pontosan mit takar.

A tárgyalásokba Donald Trump is beavatkozott keddi Twitter-üzenetével, melyben ismét igazságtalan kereskedelmi gyakorlattal vádolta Kínát, illetve kilátásba helyezte, hogy a 2020-as elnökválasztás után csak sokkal rosszabb feltételekkel lesz hajlandó megállapodni.