HU Language HU
Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde
augusztus 1, 2019 0

Az irányadó európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak ma délután, míg a tengerentúli tőzsdék emelkedtek a Fed tegnapi kamatdöntését követő esés után, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. A magyar tőzsde lejjebb került csütörtökön, a BUX 0,7 százalékos eséssel zárta a napot, míg a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Lejjebb került a BUX, nagyot esett az OTP 2019.08.01 17:23

Eséssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 293 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a hazai nagypapírok felemásan zárták a csütörtöki kereskedést. A Mol 0,1 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 3 004 forinton zártak a társaság második negyedéves gyorsjelentése előtt. Hogy mire lehet számítani a Moltól a második negyedévben, arról itt írtunk részletesen. A Magyar Telekom 0,4 százalékos erősödést követően 429 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékos esést követően 5 160 forinton zárt. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben, a bankpapír 1,8 százalékkal került lejjebb, az OTP végül 12 080 forinton búcsúzott a csütörtöki kereskedéstől.

Lefordult az OTP 2019.08.01 16:00

Csütörtök délután felfelé kapaszkodnak az irányadó európai részvényindexek, a DAX 2 pontos erősödése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került feljebb. A tengerentúli tőzsdék a Fed kamatdöntő ülését követő nagyobb esés után emelkednek ma délután, miután a befektetők figyelme a felemás vállalati gyorsjelentések felé fordult. A Nasdaq 0,7 százalékos erősödése mellett az S&P500 és a Dow egyaránt 0,3 százalékkal került feljebb.

A mai piaczárás felé közeledve a BUX 280 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos emelkedése mellett a Mol 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,7 százalékkal került lejjebb. A hazai nagypapírok közül az OTP teljesít a leggyengébben, a bankpapír 2 százalékkal került ma lejjebb.

Szenved a BMW 2019.08.01 13:10

A BMW ma reggel tette közzé második negyedéves eredményszámait. A menedzsment annak ellenére tartja a célkitűzéseit, hogy a második negyedéves eredmények 20%-kal estek éves alapon. A gyengébb profit egyrészt kedvezőtlen devizahatásoknak tulajdonítható, másrészt a szigorodó emissziós szabályozásoknak köszönhetően emelkedtek az elektromos és hibrid meghajtású autók gyártási költségei.

tovább a cikkhez…

Felfelé kapaszkodnak az európai börzék, a BUX azonban esik 2019.08.01 13:06

A Fed kamatvágását, és Jerome Powell Fed elnök nyilatkozatát kísérő befektetői bizonytalanság után felemásan teljesítettek az európai tőzsdék ma délelőtt, a kereskedés második felére ráfordulva azonban a kontinens börzéi felfelé kapaszkodnak, miután a piaci szereplők a vártnál kedvezőbb banki gyorsjelentésekre figyeltek. A DAC 0,4 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,6 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 0,6 százalékot emelkedett.

A régiós részvényindexek mindemellett mérsékelt mínuszban járnak, a bécsi börze 0,4 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel WIG 0,2 százalékot esett. A magyar tőzsde is lejjebb került, bár a kora délutánra a BUX a délelőtti esésének nagy részét képes volt ledolgozni, a hazai részvényindex 4 milliárd forintos forgalom és 92 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A BUX komponensei közül a PannErgy és az Opus részvényei teljesítenek ma a leggyengébben.

Az irányt keresik az európai tőzsdék 2019.08.01 11:00

Kivárás jegyében indult a hét harmadik napja az amerikai részvénypiacokon, a piaci szereplők a Fed kamatdöntésére vártak, a Fed a többségi piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal a 2-2,25 százalékos sávba vágta vissza a kamatot. A tengerentúli tőzsdék a Fed-elnök sajtótájékoztatója után lefordultak, miután Jerome Powell jelezte, hogy a Fed nem úgy kezeli a mai döntést, mint egy hosszabb kamatcsökkentési ciklus kezdetét, bár a Fed elnöke hozzátette, hogy később, ha a jegybank azt szükségesnek látja, akkor továbbra is készek minden eszközzel beavatkozni. A Fed elnök szavait a befektetők egy része csalódottan fogadta, a tengerentúli tőzsdék végül nagyobb eséssel zárták a szerdai kereskedést, a Dow végül 334 pontos esés mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 1,1 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,9 százalékos 1,2 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést.

Ázsiában lejjebb kerültek a tőzsdék csütörtökön a Fed kamatdöntése után, a befektetők mindemellett az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos híreket emésztették, miután kedden áttörés nélkül zárult az egyeztetések kínai fordulója. A felek a tárgyalásokat konstruktívnak nevezték, és az egyeztetések várhatóan szeptember elején folytatódnak majd. A befektetők mindemellett USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait emésztették, a bár a felek konstruktívnak nevezték a tárgyalásokat, az egyeztetések áttörés nélkül végződtek, azonban a tárgyalások szeptember elején tovább folytatódnak majd. Kínából egy, a vártnál jobb makroadat is napvilágot látott, a Caixin/Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindex júliusban 49,9 pontra emelkedett, míg az elemzők 49,6 pontos értéket vártak. A Nikkei a nap első felének esését ledolgozva 0,1 százalékkal került feljebb, a hongkongi tőzsde 0,8 százalékot esett, míg a sanghaji részvényindex 0,8 százalékot esett.

Az európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, miután a Fed tegnapi kamatdöntése után a piaci szereplők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Shell 5 százalékot esett a társaság beszámolója után, míg a BMW árfolyama 0,8 százalékkal került feljebb, miután a német autógyártó a cég második negyedéves számai után megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait. A CAC40 0,2 százalékos emelkedése mellett a milánói börze 0,3 százalékkal került ma feljebb, míg a DAX 0,2 százalékot esett.

Enyhe mínuszban a BUX, lejjebb került az OTP 2019.08.01 10:21

A csütörtöki piacnyitástól távolodva a ma reggeli esés egy részét ledolgozta a hazai részvényindex, a BUX 159 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével lejjebb kerültek, a Richter 0,7 százalékos esése mellett a Mol és az OTP árfolyama egyaránt 0,3 százalékkal került lejjebb.

Eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén 2019.08.01 09:05

Eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 201 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Mol kivételével lejjebb kerültek ma reggel. A Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,9 százalékot esett.

Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket 2019.08.01 08:37

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Kivárás jegyében indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a befektetők a Fed kamatdöntésére vártak, a Fed a többségi piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal a 2-2,25 százalékos sávba vágta vissza a kamatot. Az amerikai részvényindexek a Fed-elnök sajtótájékoztatója után lefordultak, miután Jerome Powell jelezte, hogy a Fed nem úgy kezeli a mai döntést, mint egy hosszabb kamatcsökkentési ciklus kezdetét, bár a Fed elnöke később hozzátette, hogy később, ha a jegybank azt szükségesnek látja, akkor továbbra is készek minden eszközzel beavatkozni. A Fed elnök szavait a befektetők egy része csalódottan fogadta, a tengerentúli tőzsdék végül nagyobb eséssel zárták a szerdai kereskedést, a Dow végül 334 pontos esés mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 1,1 százalékos eséssel zárt, míg a Nasdaq 0,9 százalékos 1,2 százalékos eséssel zárta a szerdai kereskedést.

Eséssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 76 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,8 százalékos esést követően 12 300 forinton zárt, a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 3 000 forinton fejezték be a szerdai kereskedést, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos esés után 427,5 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától. A blue chipek közül a pozitív kivételt ezúttal a Richter jelentette, a gyógyszergyártó részvényei 0,5 százalékos emelkedés után 5 185 forinton zártak.

Mik az előjelek mára?

A Fed kamatdöntése után lejjebb kerültek az ázsiai tőzsdék, miután a Fed elnöke jelezte, hogy a szerdai vágás nem jelenti egy hosszabb kamatcsökkentési ciklus kezdetét. A befektetők mindemellett USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait emésztették, a bár a felek konstruktívnak nevezték a tárgyalásokat, az egyeztetések áttörés nélkül végződtek, azonban a tárgyalások szeptember elején tovább folytatódnak majd. A Nikkei 0,1 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1 százalékot esett. Az amerikai határidős részvényindexek minimális elmozdulást mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 69 pontos mínusza 0,6 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A befektetők a Fed kamatdöntése után a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd, míg a Bank of England kamatdöntő ülése és a júliusi feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindexre további kiemelt érdeklődésre tarthat majd számot.

Mire érdemes ma figyelni?

Csütörtökön jelenik meg a júliusi, magyar feldolgozóipari beszerzési menedzserindex, a KSH pedig a májusi, részletes külkereskedelmi adatsorát teszi közzé. A hét negyedik napján a Bank of England kamatdöntő ülése mellett az Egyesült Államokból beérkező júliusi, ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexre figyelnek majd a befektetők.

Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját többek között a BMW, a Shell és a Verizon is.

Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Kamatot vágott a Fed, azonban Powell elbizonytalanította a befektetőket