HU Language HU
Elfogyott a forint ereje a viharos hangulatban
augusztus 7, 2019 0

Gyengült szerdán a forint az euróval szemben miután a nemzetközi piacok elsősorban a romló növekedési kilátások miatt ismét jelentősen estek. Közben az euró a dollárral szemben is érezhető erősödést mutat ma.

Szerda kora este 326,24-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,4%-os gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. A magyar deviza az elmúlt két napban megint az erősödés felé mozdult, megközelítette a 325-öt az euró jegyzése, majd ma onnan indultunk gyengülésnek. A dollárral szemben 290,4-nél járunk, míg az angol font jelenleg 353 forintba kerül.

Elfogyott a forint ereje a viharos hangulatban

A régióban a lengyel zloty 0,2 százalékos gyengülést mutat, míg a cseh korona stagnál az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,6 százalékot javított a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,4 százalékkal erősödött.

Az euró is erősödik a dollárral szemben, szerda este 1,1236 körül járt az árfolyam, ami 0,3 százalékkal volt magasabb a tegnapinál. A japán jen menedékdevizaként továbbra is jól teljesít, ma 0,8%-kal erősödött miután a befektetők továbbra is a növekedési kilátások miatt romlanak.

Elfogyott a forint ereje a viharos hangulatban