HU Language HU
Masszív emelkedés az amerikai tőzsdéken
augusztus 8, 2019 0

A tegnapi nagy fordulat után ma tovább emelkednek a vezető amerikai részvényindexek, főként a technológiai cégek részvényárfolyamainak emelkedése húzza felfelé a tőzsdéket.

Felpattanás 2019.08.08 19:01

Egyre nagyobb az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones már 1,3, az S&P 500 pedig 1,7 százalék pluszban áll. Az emelkedésben minden szektor részt vesz, elsősorban ott a legnagyobb az emelkedés, ahol a múlt hét végén és a mostani hét elején a legnagyobb volt az esés. Az emelkedésben továbbra is élen járnak a technológiai szektor papírjai. A jó hangulat elsősorban egy kedvező kínai makroadatnak köszönhető, de jó vállalati hírek is felfelé segítik az árfolyamokat.

Folytatódik az emelkedés az amerikai tőzsdéken 2019.08.08 17:06

Tegnap már úgy tűnt, hogy újra durván lefordulnak az amerikai tőzsdék, napon belül azonban nagy fordulat következett be, és végül a keddi záróérték közelébe kapaszkodtak vissza a vezető amerikai részvényindexek. Ma tovább folytatódik az emelkedés, 0,5-1,1 százalék pluszban áll a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq.

Az emelkedés részben annak köszönhető, hogy egy vártnál jobb kínai makdoadatot tettek ma közzé. Az emelkedésben ma a technológiai vállalatok részvényei járnak az élen, az S&P technológiai szektorindex árfolyama több mint 1 százalékot emelkedett, köszönhetően például az AMD-nek, a chipgyártó árfolyama 12 százalékot ralizott, a befektetők annak örülnek, hogy a vállalat új, adatközpontokhoz tervezett chipet dob piacra.