HU Language HU
A Klarna lett Európa legértékesebb fintech startupja
augusztus 8, 2019 0

A Klarna nevű svéd fintech 460 millió dollárnyi friss tőkét vont be 5,5 milliárd dolláros értékeltség mellett, ezzel Európa legértékesebb fintech startupjává lépett elő – számolt be a Financial Times.

2015.10.29 11:47 Lesajnálták, most meg mindenki be akar szállni a Bitcoin-sztoriba

Akár más elektronikus fizetéssel foglalkozó startupok, a Klarna is elsősorban az online kereskedelemben vetette meg a lábát. Mégsem egy újabb PayPalról vagy AliPayről van szó, hiszen itt nem kizárólag azonnali fizetésre van lehetőség, hanem mikrohiteleket is kínálnak, sőt, banki licenccel is rendelkeznek és hamarosan egy e-kereskedelmi/bankolási hibriddé alakulnak majd.

A Klarnának jelenleg 60 millió ügyfele van és körülbelül 100 ezer bolttal működnek együtt. Saját számításuk szerint az e-kereskedelmi piac 30%-át a kezükben tartják Svédországban, míg a teljes észak-európai piac (beleértve Németországot) 10%-át uralják.

A svéd fintech startup a mostani 460 milliós friss tőkebevonással 5,5 milliárd dolláros értékeltséget ért el, ezzel Európa legértékesebb fintech startupja lett, és a világ egyik legértékesebbnek tartott fintech cége. A pénzből az amerikai piacon fognak terjeszkedni.

(FT)