HU Language HU
Meghiúsult a Metro felvásárlása
augusztus 8, 2019 0

Daniel Kretinsky, cseh üzletember ma bejelentette, hogy nem volt sikeres a német nagykereskedelmi láncra, a Metróra adott felvásárlási ajánlata, és most már a Metro menedzsmentjén a sor, hogy bizonyítsa, többet ér a vállalat, mint amennyit a cseh milliárdos adott volna érte.

Kretinsky a befektetési cégén, az EP Global Commerce (EPGC) nevű vállalaton keresztül tett ajánlatot a tőzsdén jegyzett Metróra, részvényenként 16 eurót adott volna a cég papírjaiért, azonban nem sikerült megállapodnia a tranzakcióról a vállalat nagyrészvényeseivel, a Meridian Stiftunggal és a Beisheim Holdinggal, amelyek részesedése közel 21 százalék a Metróban.

A cseh milliárdos ma elmondta, nem kívánja megemelni az ajánlatát 16 euró fölé, de továbbra is részvényese marad a vállalatnak. Most a menedzsmenten a sor, a Metro vezetőinek kell bizonyítaniuk, többek között azt, hogy újra növekedési pályára állítják a Metro leánycégét, a Reált, és találnak partnert a Metro kínai operációjának működtetéséhez.

A Metro árfolyama ma 1,6 százalékot emelkedett, és végül 14,2 eurón zárt, vagyis jóval alacsonyabban, mint amennyit a cseh üzletember ajánlott a vállalat részvényeiért.

Meghiúsult a Metro felvásárlása

Címlapkép: Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images