HU Language HU
Kiszállhat Németország a mélyponton lévő Commerzbankból
augusztus 12, 2019 0

Fontolgatja a Commerzbankban megmaradt 15,6%-os részvénycsomagjának értékesítését a német kormány, ezért külső tanácsadói tendert írtak ki a múlt héten – írja a Financial Times.

Egy „nyitott gondolkodású” külső tanácsadót vár a német pénzügyi ügynökség, amely technikailag tulajdonosa a Commerzbankban meglévő német állami részvénycsomagnak. Egyrészt a részvénycsomag értékelését várják a tanácsadótól, másrészt a befektetés kezelésére vonatkozó stratégiai javaslatokat várnak tőlük.

A Commerzbank menedzsmentje egy új stratégiai terven dolgozik, a tanácsadócégtől ennek értékelését is szeretné kérni a német kormány szeptember 3-áig. A tenderről elsőként a Börsen Zeitung német napilap számolt be.

A német állam a legnagyobb egyedi tulajdonosa a Commerzbanknak, mióta a 2008-as válság idején állami pénzből mentették meg a társaságot. Az állam annak idején átlagosan 26 euróért jutott egy részvényhez a bankban, az árfolyam mostanság 5,4 euró környékén mozog, vagyis hatalmas nem realizált veszteségen ülnek a német adófizetők.

A Commerzbank árfolyama a múlt héten 3 éves mélypontjára esett, miután a társaság jelezte, hogy korábban megfogalmazott 2019-es profitcélja időközben „jelentősen ambiciózusabbá vált.”

2019.08.07 08:23 Vegyesfelvágott a Commerzbanktól – Új tervekkel készülnek

Kiszállhat Németország a mélyponton lévő Commerzbankból