HU Language HU
Nézd meg, hogy halad a Néprajzi Múzeum építése (képek)
augusztus 14, 2019 0

Építik a városligeti Néprajzi Múzeumot, az új épületbe körülbelül 250 ezer gyűjteményi anyag fog költözni, benne egy háromezer négyzetméteres bemutató tér lesz, amely a korábbi alapterületének a háromszorosa.

Hamarosan elhagyhatja a korábbi, Kossuth téri épületét a Néprajzi Múzeum, jó ütemben halad ugyanis az új városligeti épület kivitelezése. A körülbelül 250 ezer műtárgy csomagolását is elkezdték a szakértők, nyár végére ezek 90 százaléka már költöztethető állapotban lesz.

Nézd meg, hogy halad a Néprajzi Múzeum építése (képek)

Kép forrása: MTI/Bruzák Noémi

A Néprajzi Múzeum 2017 decemberében zárt be a látogatók előtt, a várható megnyitását pedig 2020 nyarára tervezik. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója elmondta: „A városligeti épületben jelentősen megnő majd a látogatók által közvetlenül megismerhető műtárgyak száma és aránya, az eddigi 1200 négyzetméteres kiállítási felülethez képest az új épületben összesen 4000 négyzetmétert teszünk bejárhatóvá, emellett az időszaki tárlatok is több ezer négyzetméteren kapnak helyet.”

Nézd meg, hogy halad a Néprajzi Múzeum építése (képek)

Kép forrása: MTI/Bruzák Noémi

A Liget Projekt más épületeiről, illetve az új Néprajzi Múzeum hetekkel korábbi állapotáról ebben a cikkben mutattunk be képeket:

2019.07.22 11:20 Így halad az építkezés a főváros legnagyobb projektjénél (képek)