HU Language HU
Tömeges elbocsátások a bankoknál, Európában a legdurvább a helyzet
augusztus 15, 2019 0

A bankok a világon idén 48 500 alkalmazott elbocsátását jelentették be, a legtöbb banki alkalmazott Európában búcsúzhat állásától – derül ki a Bloomberg által összegyűjtött adatokból.

A gazdasági kilátások romlása és az ultraalacsony kamatkörnyezetre való felkészülés egyik jele, hogy a bankok tömeges elbocsátásokba kezdtek. A lista élén a Deutsche Bank szerepel, amely alkalmazottai ötödétől válik meg, mintegy 18 ezer főtől 2022 végéig. A legnagyobb német bankon kívül a spanyol Banco Santander, a brit HSBC és a Barclays, illetve a francia Societe Generale is több ezer alkalmazottat bocsát el.

A hírügynökség forrásai szerint az olasz UniCredit is 10 ezer fős elbocsátást tervez, de ezt még nem jelentették be, így ez a szám nem is szerepel még az említett elbocsátások összesítésében.

A 48 500-as szám csak azokra a bankokra vonatkozik, melyek transzparensen bejelentették elbocsátási tervüket, de valószínűleg még ennél is magasabb lenne a valódi elbocsátások száma, ugyanis több bank szépen csendben építi le a munkavállalói bázisát.

2019.08.12 13:56 Bajba kerültek a befektetési bankok, ezrével bocsátják el a dolgozókat

(Bloomberg)