HU Language HU
Lezárult a FuturAqua tőkeemelése
augusztus 15, 2019 0

Lezárult a FuturAqua 2019. július 16-i igazgatósági ülésén elhatározott tőkeemelése – tette közzé a társaság. A zártkörű tőkeemelésben résztvevő személyek a szükséges összeget megfizették, így több mint 195 millió forinthoz jutott a vállalat, amit a stratégiai terv végrehajtására fordítanak.

A FuturAqua a 2019. július 16-i igazgatósági ülésen elhatározott alaptőke-emeléssel kapcsolatosan közzétette, hogy a zárt körű tőkeemelésben való részvételre feljogosított személyek az általuk átvételre kerülő mindösszesen 2 509 400 darab törzsrészvény kibocsátási értékét az előírt határidőben befizették. Mindezek eredményeként a vállalat 195 632 824 forint pénzforráshoz jutott, amelyet a társaság a vállalati stratégiai tervének végrehajtására fordít.

A tőkeemelés során a Molnár Lajos és dr. Schalbert Lőrinc felügyelőbizottsági és audit bizottsági tagok érdekeltségébe tartozó Oktker-Nodus Kiadó Kft. elsőbbségi jogával élve 100 ezer darab törzsrészvény, Erdős Richárd Zoltán felügyelőbizottsági és audit bizottsági tag elsőbbségi jogával élve 50 ezer darab törzsrészvény, míg Kis-Benedek Róbert Ferenc igazgatósági tag kötelezettségvállaló nyilatkozatára tekintettel 132 820 darab törzsrészvény tulajdonjogát szerezte meg.

A kibocsátásra kerülő, 2 509 400 millió darab új törzsrészvény az alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzésétől számított kilencven napon belül bevezetésre kerül a Budapesti Értéktőzsdére.