HU Language HU
június 10, 2019 0

A hétfői ünnepnap miatt rövid hetünk lesz, melyen nem fognak hemzsegni a makroadatok, sőt igazán fontos számok nem várhatók sem itthon, sem külföldön. Egyelőre a jegybankok is szünetet tartanak az EKB múlt heti és a Fed jövő heti ülései között.

A mai pünkösd hétfő miatt eleve csendesebb időszak jöhet, ráadásul fontos makroadatok sem jelennek meg a héten. Várhatóan továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek határozzák majd meg a hangulatot. Ugyan nálunk pihenőnap lesz, külföldön azért megjelennek említésre méltó adatok hétfőn. A hajnali ázsiai statisztikák mellett délelőtt a brit növekedésre és külkereskedelemre lehet érdemes figyelni.

Nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól a rövid héten

Kedden viszont a szokásos kincstárjegy-aukció mellett semmi említésre méltó esemény nem várható, ami érdemben befolyásolná a piaci hangulatot. Szerdán aztán a kínai és az amerikai inflációs adatra lehet koncentrálni, főleg az utóbbi lesz fontos a Fed kamatpolitikája miatt.

Nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól a rövid héten

A KSH csütörtök reggel közli a részletes áprilisi ipari adatot, ami a múlt heti előzetes statisztika hátterét világíthatja meg. Emellett a délelőtt érkező német infláció érdemel még említést.

Péntek reggel jelenik meg az MNB előzetes statisztikai mérlege, de várhatóan az sem fogja megrengetni a piacokat, ahogy az építőipari adat is legfeljebb abból a szempontból lehet érdekes, hogy folytatódik-e az első negyedévben látott kiemelkedő bővülés. Közben hajnalban szintén Kínából jelennek meg fontos statisztikák, majd délután az amerikai kiskereskedelem statisztikájával zárhatjuk a hetet.