HU Language HU
június 11, 2019 0

Tavaly decemberben írtunk arról, hogy Fischer Ádám karmester tavalyi Príma Primissima-díjas a díjjal járó 15 millió forint pénznyereményét arra ajánlotta fel, hogy Oláh Vilmosnak meglegyen a Stradivari hegedűje. A felajánlás most beérett, a koncertmester az idei Wagner-napokon már az új hegedűjén játszhat.
Fischer Ádám karmester tavalyi Príma Primissima-díjas a díjjal járó 15 millió forint pénznyereményét teljes egészében felajánlotta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar koncertmesterének. Ahogy ő fogalmazott, nagy álma, hogy Oláh Vilmos egy Stradivari hegedűn játszhasson a Wagner napokon. Erről korábban itt írtunk:

2018.12.16 17:20 Vagyonokat ér a világ 10 legdrágább hangszere

Nagy örömmel hallottunk arról, hogy a felajánlás célt ért, ugyanis Oláh Vilmos megkapta a hőn áhított hegedűt, az idei Wagner-napokon már élőben is hallható lesz a csodálatos hangszer a Müpában.

Oláh Vilmos a Portfolio-nak elmondta, hogy több, mint 25 nagy értékű olasz mesterhegedűt próbált ki, közöttük 8 Stradivarit. A kiválasztott Stradivarit pedig a Guarneri Society Switzerland ajánlotta fel a koncertmesternek.

A kiválasztás kritériuma volt az, hogy az instrumentum hangja és a személyiségem harmóniában legyen.

Meglett a Stradivari Oláh Vilmosnak - Pár nap és élőben is hallani lehet