HU Language HU
június 12, 2019 0

A Graphisoft Park részvényeit követő Wood felülvizsgálta modelljét, amelyet követően az elemzőház a 12-havi célárát 3 734 forintról 4 336 forintra emelte meg, míg a korábbi tartási ajánlását vételre módosította.

A Graphisoft Park részvényeit követő Wood frissítette modelljét, a 12-havi célárat 3 734 forintról 4 336 forintra módosítva, míg az elemzőház a korábbi tartási ajánlását vételre módosította. A Wood várakozásai szerint a bérleti díjból származó árbevétel 14 millió euró lehet 2019-ben, míg a működésből származó operatív eredmény (FFO) nagyjából 11 millió euró lehet idén, amelyet a Graphisoft Park déli területén tavaly átadott fejlesztések is támogatnak.

A fontosabb kockázatok között említi az elemzés a magas bérlői koncentrációt, egy esetleges árvizet, az északi területeken a vártnál lassabb ütemű kármentesítést, a gazdasági lassulást, a forint- és az euroárfolyam kilengéseit. A fontosabb kockázatok esetében megemlítik még a gazdasági lassulást, és az irodapiaci túlkínálatot is.

A lehetséges pozitívumok között az elemzők a havi bérleti díjak 16 euró / négyzetméteres áránál magasabb növekedését, a Graphisoft Park területén az új fejlesztéseket, az osztalékfizetési arány növekedését, továbbá egy a társaság egy másik, nagyobb cég általi felvásárlását emelték ki.

A Wood a célárát egy DCF modell és mutatószámos értékelés alapján határozta meg, a DCF modell alapján a részvények 12-havi célára 4 945 forint, míg a mutatószámos értékelés alapján 3 727 forintos célár adódott, a két elemzési módszer alapján kapott célárakat 50-50 százalékos súllyal vették figyelembe, amelyből 4 336 forintos célárfolyam adódott. A Wood új, 12-havi célára 20,4 százalékkal magasabb a Graphisoft Park részvényeinek keddi záróárához képest.

Megemelte a Graphisoft Park-részvények célárát a Wood