HU Language HU
június 12, 2019 0

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a hangulatra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét. A borús részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde alulteljesítette a régiós részvényindexeket, a BUX végül 1,6 százalékos eséssel zárta a napot, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Nagy eséssel zárta a szerdai napot a BUX 2019.06.12 17:19

Nagyot esett szerdán a magyar tőzsde, a BUX 2,1 százalékos mínuszban is járt a nap folyamán, majd a piaczárásra a korábbi esés egy kis részét ledolgozta a hazai részvényindex. A BUX végül 642 pontos mínusz mellett 1,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zártak. Az OTP 2,4 százalékos esés után 12 110 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 2,1 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 418 forinton fejezték be a szerdai kereskedést. A Mol mindemellett 0,8 százalékos esés után 3 280 forinton zárt, míg a Richter 0,8 százalékos esést követően 5 060 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

Az irányt keresi a Tesla árfolyama 2019.06.12 15:59

A Tesla árfolyama az elmúlt hónapok folyamán nagyot esett, miután sorra érkeztek a rossz hírek a vállalattól, az elektromos-autógyártó részvényei a múlt héten felpattantak, miután kedvező hírek érkezzenek azzal kapcsolatban, hogy a társaság várhatóan hány autót szállít ki a második negyedévben. A Tesla tegnap tartotta éves rendes közgyűlését, bár a menedzsment nem tett közzé lényeges, új információkat, azonban profin összefoglalták, mekkora előnye is van a vállalatnak a versenytársaival szemben az elektromos autózásban és elejtettek több olyan félmondatot is, amelyek tovább fokozhatták az érdeklődést a már futó, tervezett projektjeikkel kapcsolatban. A Tesla közgyűléséről itt írtunk részletesen. A Tesla árfolyama a korábbi napok emelkedése után előző napi záróértéke közelében stagnál a szerdai piacnyitás után.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék a szerdai piacnyitás után 2019.06.12 15:41

A kereskedelmi háborús hírek mellett a piaci szereplők az inflációs adatsorra figyeltek, az infláció az Egyesült Államokban 0,1 százalékkal emelkedett májusban, míg év/év alapon 1,8 százalékos volt az emelkedés, szemben az áprilisi, 2 százalékos árszínvonal emelkedéssel, a beérkező inflációs adatok után a befektetők egy része továbbra is azt találgatta, hogy mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a Fed a közeljövőben valóban kamatcsökkentést hajtson végre.

A piaci szereplőket emellett továbbra is óvatosságra intette az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság, miután Donald Trump kedden többek között arról beszélt, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár ezzel kapcsolatban további részletekkel az amerikai elnök nem szolgált. A szerdai piacnyitás után a tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítenek, a Nasdaq 0,2 százalékos esése mellett az S&P500 előző napi záróértéke közelében stagnál, míg a Dow 0,1 százalékkal került feljebb.

Alulteljesíti a régiós társait a hazai részvényindex 2019.06.12 13:36

Lejjebb kerültek a régiós részvényindexek szerdán, a prágai tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a bécsi börze 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel WIG 1,3 százalékot esett. A magyar tőzsde alulteljesíti régiós társait, a BUX 4,2 milliárd forintos forgalom 730 pontos mínusz mellett 1,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek, a hazai nagypapírok közül a keddi kereskedést nagy emelkedéssel záró Magyar Telekom gyengélkedik a leginkább, míg a BUX komponensei közül a Waberer’s és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben.

A Tesla elővette az éles kést és egymás után mártotta a riválisaiba – Aztán meg is forgatta bennük 2019.06.12 13:30

Tegnap lezajlott a Tesla éves rendes közgyűlése, amely lényeges új információkat ugyan alig tartalmazott, de jól szemléltette, mekkora előnye van a vállalatnak a versenytársaival szemben az elektromos autózásban. Elon Musk, a cég vezére egyetlen ziccert sem hagyott ki, az összes fontos riválisnak odaszúrt a tőle megszokott lazasággal.

tovább a cikkhez…

Céláremelés után emelkedik a Graphisoft Park árfolyama 2019.06.12 12:58

A Graphisoft Park részvényeit követő Wood frissítette modelljét, a 12-havi célárat 3 734 forintról 4 336 forintra módosítva, míg az elemzőház a korábbi tartási ajánlását vételre módosította. A Wood új, 12-havi célára 20,4 százalékkal magasabb a Graphisoft Park részvényeinek keddi záróárához képest. Bár a magyar tőzsdén kifejezetten rossz a hangulat szerdán, a Graphisoft Park részvényei 0,8 százalékkal kerültek ma feljebb.

Lefordult a magyar tőzsde 2019.06.12 11:21

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek ma, a régiós börzék is esnek, a szerdai kereskedés borús hangulatában a magyar tőzsde is lefordult, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 622 pontos mínusz mellett 1,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a Richter és az OTP árfolyama egyaránt 1,3 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,9 százalékot esett, míg a keddi kereskedést végül jelentős erősödéssel záró Magyar Telekom 2,5 százalékkal került ma lejjebb.

Esik az olajár 2019.06.12 11:02

Tovább esnek az olajárak szerdán délelőtt a kereslet gyengülését prognosztizáló előrejelzések és az amerikai olajtartalék meglepő bővülésének hírére.

tovább a cikkhez…

Lejjebb kerültek az európai részvényindexek 2019.06.12 10:26

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a nap második felére azonban alábbhagyott a lendület, a tengerentúli tőzsdék végül előző napi záróértékeik közelében fejezték be a kereskedést. A hangulatra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét, miután Donald Trump kedden arról beszélt, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár további részletekkel ezzel kapcsolatban az amerikai elnök nem szolgált.

Ázsiában lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek szerdán, a Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a sanghaji börze 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a hongkongi tőzsde 1,9 százalékot esett. A piaci kommentárok szerint a hongkongi tőzsde esését részben az indokolhatta, hogy Hong Kongban az új kiadatási törvénytervezet ellen tüntettek.

Az európai részvényindexek lejjebb kerültek a szerdai piacnyitás után, azt követően, hogy a befektetőket továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusát övező bizonytalanság intette óvatosságra, a CAC40 0,4 százalékos esése mellett a DAX 0,3 százalékkal került ma lejjebb.

A jelentős keddi emelkedése után lejjebb került a Magyar Telekom 2019.06.12 09:50

A szerdai piacnyitástól távolodva lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 261 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek, az OTP 0,6 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,8 százalékot esett, a Richter mindemellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom a keddi, jelentős erősödése után 0,9 százalékkal került ma lejjebb.

Az internetlufi óta nem csinált ilyet az Apple árfolyama 2019.06.12 09:32

Olyat csinált az Apple árfolyama az elmúlt napokban, amit közel 19 éve nem: sorozatban a hatodik napja emelkedett legalább 1 százalékot a részvények árfolyama. Erre utoljára az internetlufi idején, 2000 augusztusában volt példa.

tovább a cikkhez…

Felvásárolják a Blikket és a Glamourt is kiadó céget 2019.06.12 09:31

A KKR bejelentette, hogy összesen mintegy 6,8 milliárd euróért felvásárolja a német lapkiadó óriást, az Axel Springert – írja a Bloomberg.

tovább a cikkhez…

Vihar előtti csend a tőzsdéken, eséssel indulhat a nap Európában 2019.06.12 08:38

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel vágtak neki a keddi kereskedésnek a tengerentúli tőzsdék, az USA és Mexikó kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos jó hírek mellett a Fed lehetséges kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozások is fűthették a kezdeti emelkedést. A nap végére azonban elfogyott a lendület, miután az USA és Kína kereskedelmi megállapodása körüli bizonytalanság továbbra is rányomta bélyegét a részvénypiacok hangulatára. Donald Trump kedden többek között arról beszélt, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár további részletekkel az amerikai elnök nem szolgált. Az USA kereskedelmi minisztere, Wilbur Ross a CNBC-nek adott tegnapi nyilatkozatában ugyanakkor kiemelte, hogy Egyesült Államok is Kína között megszületik majd a kereskedelmi megállapodás. A tengerentúli tőzsdék előző napi záróértékük közelében fejezték be a keddi kereskedést, a Dow végül 14 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 és a Nasdaq egyaránt hétfői záróértéke közelében zárta a hét második napját.

A BUX 1,3 százalékos pluszban is járt kedden, a zárás felé azonban elfogyott a lendület, a magyar tőzsde pénteki záróértéke alá csúszott vissza, majd a keddi napot a hazai részvényindex végül mérsékelt erősödéssel zárta. A BUX 75 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,6 százalékos esést követően 12 410 forinton zárt, a Mol 0,6 erősödést követően 3 306 forinton fejezte be a hét második napját, a Richter pénteki záróértékén stagnált, a gyógyszergyártó részvényei 5 100 forinton zártak. A blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban, a telekomcég részvényei 3,5 százalékos erősödést követően 427 forinton búcsúzott a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi lendületvesztése után lejjebb kerültek az ázsiai részvényindexek a hét harmadik napján, a Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a hongkongi tőzsde 1,9 százalékot esett, miután Hong Kongban jelentős tömeg tüntetett a tervezett kiadatási törvény ellen. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét harmadik napja, a dél-koreai Kospi 0,3 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 67 pontos esése 0,6 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A nap folyamán a beérkező makroadatok közül csupán az amerikai inflációs statisztikákat érdemes kiemelni, a piaci szereplők mindemellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszálhatnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat. A hét harmadik napján a kínai és az amerikai inflációs adatsorokra fókuszálnak majd a befektetők.

Vihar előtti csend a tőzsdéken, eséssel indulhat a nap Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Vihar előtti csend a tőzsdéken, eséssel indulhat a nap Európában