HU Language HU
június 14, 2019 0

Megközelítőleg 3,8 forinttal növeli a PannErgy egy részvényre jutó eredményét a társaság júniusi ingatlanértékesítése – tudtuk meg a társaságtól.

A társaság június 11-én jelentette be, hogy értékesítette a tulajdonában lévő csepeli, (Budapest XXI. kerület) Dézsa utcában található, a PannErgy csoport főtevékenységéhez, az energetikához nem kapcsolódó ipari ingatlanát. Az adásvétel eredményeképpen a PannErgy 375 millió forint bevételt és 68 millió forint nyereséget realizál.

Az ügylettel, illetve az esetleges további hasonló értékesítési tervekkel kapcsolatban megkerestük a PannErgy-t. A társaság válasza szerint még egy olyan, debreceni ingatlan van a tulajdonában, amely nem az energetikai tevékenységéhez kapcsolódik, és amelyet megfelelő ajánlat esetén értékesíthet.

Az ingatlanok értékesítésére nem dolgozott ki különösebb stratégiát a társaság, az elsődleges szempontot a megfelelő értékesítési feltételek jelentik. A nem energetikához kacsolódó ingatlanvagyon már nem képez meghatározó értéket a társaság eszközportfóliójában – közölték.

A tranzakcióból, illetve az esetleges újabb ügyletből befolyó összeget folyamatban lévő beruházásokra, illetve akvizícióra fordíthatja a vállalat. Jelenleg több fűtési szezonon kívüli munkálat és beruházás folyik a társaságnál, továbbá a márciusban bejelentett miskolci visszasajtoló kút akvizíciója is folyamatban van még.

Újabb ingatlanát értékesítheti a PannErgy

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba