HU Language HU
június 14, 2019 0

Még a vagyonosnak mondható amerikaiakat is aggasztják a pénzügyek. Olyannyira, hogy elmondásuk szerint nemcsak mentális, hanem fizikai egészségükre is kihat a pénzügyeik miatti aggódás – írja a Bloomberg a Bank of America felmérésére hivatkozva.
A felmérés több mint ezer vagyonosabb amerikai bevonásával készült, a válaszadók 59%-a mondta azt, hogy a pénzügyi gondok hatással vannak mentális egészségükre, míg 56% a fizikai egészsége miatt aggódott. A megkérdezettek között a fiatalabbak és a Z-generációsok a pénzügyi problémák nagyobb hatásáról számoltak be, mint az X-generációs fiatalok és a baby boomerek.

Aggodalmak ide vagy oda, a Z-generációs fiatalok 44%-a, az ezredfordulós fiatalok pedig 48%-a gondolja úgy, hogy egy napon dollármilliomos lesz.

A felmérésből többek között kiderül az is, hogy sok amerikai igyekszik javítani pénzügyi helyzetén, a megkérdezettek 45%-a dolgozik azon, hogy javítsa hitelbesorolását a bankban, 43%-uk igyekszik megszabadulni a hitelkártya-tartozásától, 35% pedig vészhelyzeti alap felállításán dolgozik.