HU Language HU
június 14, 2019 0

Június 17-én, vagyis hétfőn indul a kereskedés a BÉT-en az MKB Bank részvényeivel a standard tőzsdei kategóriában, részvényenként 1972 forintos bevezetési ár mellett – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde.

A BÉT vezérigazgatójának 186/2019. számú határozata szerint az MKB Bank maradéktalanul rendelkezésre bocsátotta a kereskedéshez szükséges információkat és dokumentumokat. A tőzsde vezérigazgatója egyúttal felhívja a befektetők és a piaci szereplők figyelmét arra, hogy az MKB Bank részvény Xetra kereskedési rendszerben használt „Symbol” azonosítója: MKB01.

Az 1972 forintos bevezetési ár közel áll az általunk egyszerű összehasonlító mutatók alapján 2029-2282 forintra becsült részvényenkénti fair értékhez, ezek alapján 3-15%-os felértékelődési lehetőség rejlik a részvényekben. A bank piaci kapitalizációja e bevezetési ár mellett 197 milliárd forint (lévén, hogy a részvények darabszáma 100 millió), amivel a BUX hatodik legértékesebb tagjává válhat. Ugyanakkor egyelőre nem tudni, a meglévő részvényesek közül ki és mekkora részvénycsomagjától válhat meg a tőzsdén, és ez alapján várható-e érdemi forgalom az MKB-részvényekkel.

Hétfőn indul a tőzsdei kereskedés az MKB Bank részvényeivel