HU Language HU
június 14, 2019 0

A Global Business Travel Association felmérése szerint az üzleti útra repülő menedzserek több mint 80%-a aggódik, ha arról van szó, hogy a többször is baleset szenvedő Boeing 737 Max típusú repülővel kellene utaznia, az őket foglalkoztató cégek kétharmada pedig úgy gondolja, hogy dolgozóinak inkább módosítaniuk kellene az utazási terveiken, ha ezzel el tudják kerülni a Boeing gépét, még akkor, ha a típus újra engedélyt kapott a felszállásra – írja a Financial Times.
A Boeing 737 Max típus október óta már két repülőszerencsétlenséget is elszenvedett, 346 emberéletet követelve. Azóta több, ehhez hasonló felmérés is készült, amelyekben azt próbálták felmérni, hogyan viszonyulnak az utasok a géptípushoz és hogyan éreznek azzal kapcsolatban, ha ilyen géppel kellene repülniük.

Az, hogy most az üzleti utakra repülők körében végeztek felmérést és ilyen, többnyire elutasító eredmények jöttek ki, nem jön jól a Boeingnek, miután az üzleti utazások a repülőtársaságok bevételeinek egy jelentős részét teszik ki.

A mostani felmérésben résztvevő, üzleti útra repülők 38%-a nagyon aggódna, 43%-a valamelyest aggódna, ha egy Maxon kellene utaznia, a cégek 19%-a pedig úgy nyilatkozott, hogy dolgozóik nagy valószínűséggel, 48% szerint pedig valószínűleg nem fognak Maxra jegyet foglalni.

Azt egyelőre még nem tudni,hogy a 737 Max, ami a régebbi 737-es egy újabb verziója, mikor tér vissza az egekbe. A Boeing elviekben javította a szoftverhibát, de erre az amerikai légiközlekedési hatóságnak is áldását kell adnia.