HU Language HU
Összejön a nagy Trump-Xi találkozó jövő héten!
június 18, 2019 0

Néhány perce posztolta ki Donald Trump amerikai elnök, hogy nagyon jó telefonbeszélgetésen van túl a kínai elnökkel és megállapodtak abban, hogy a jövő heti oszakai G20 csúcstalálkozón kibővített tárgyalást folytatnak, amelynek előkészítését a saját stábjaik még azt megelőzően megteszik.

A hírre az egyébként is jelentős emelkedést mutató európai és amerikai határidős részvényindexek még további lendületet adtak. Az eddigi jókedvet leginkább az EKB-elnök délelőtti beszéde váltotta ki, hiszen Mario Draghi azt mondta: ha továbbra sem javul érdemben az eurózóna konjunkturális környezete, akkor további lazításról kell majd dönteniük.

2019.06.18 10:47 Újra begyújthatja a rakétákat Draghi

2019.06.18 15:34 Ralizik a DAX, felpattantak az európai tőzsdék

Az elmúlt napokban többek között azt találgatta a világ, hogy a jövő heti G20 csúcstalálkozón lesz-e külön érdemi tárgyalás az amerikai és kínai vezető között az eldurvult kereskedelmi és technológiai háború témáiban. Egyelőre nagy a legtöbb befektető pesszimizmusa abban, hogy a nagy nézetkülönbségek miatt lehet-e érdemi közeledés az amerikai és kínai álláspont között. Ha nem lesz most sem érdemi előrelépés (kínai engedmény), akkor esélyes, hogy Trump a fennmaradó 300 milliárd dollárnyi kínai importtermékre is 25%-ra emeli a vámokat.

Had a very good telephone conversation with President Xi of China. We will be having an extended meeting next week at the G-20 in Japan. Our respective teams will begin talks prior to our meeting.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. június 18.