HU Language HU
Félmilliárddal több pénzt ad tucatnyi vidéki EU-s projektre a kormány
június 20, 2019 0

Tíz vidéki önkormányzati területfejlesztési uniós projekt támogatását együttesen 430 millió forinttal, egy hortobágyi nemzeti parki projektét pedig 104 millió forinttal megemelte a kormány friss döntéseivel – derült ki a Magyar Közlönyből. Ebben az is benne van, hogy egy budapesti szennyvizes projektet kivettek az ilyen projektekre vonatkozó általános kormányrendelet hatálya alól.

A 103. számú Magyar Közlöny egyik kormányhatározata arról szól, hogy a kormány hozzájárul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program konkrét projektjeinek támogatási növeléséről, amelyek kalkulációink szerint mintegy 430 millió forint többlet (magyar költségvetési) támogatást jelent. Amint látható: infrastrukturális, gyermekellátási, szociális és egyéb önkormányzati projektekről van, amelyek most több pénzre jogosultak.

Félmilliárddal több pénzt ad tucatnyi vidéki EU-s projektre a kormány

Klikk a képre!


Egy másik kormányhatározat 104 millió forinttal megemelte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság „A Natura 2000 területekkel kapcsolatos tájékoztatás, bemutatás és szemléletformálás egységes eszközrendszerének kialakítása” című projektjének támogatási keretösszegét.

Félmilliárddal több pénzt ad tucatnyi vidéki EU-s projektre a kormány

Klikk a képre!


Egy harmadik kormányrendelet kivette a „Budapest XIII. kerület, Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése” című, Budapest Főváros Önkormányzata által megvalósított projektet az ilyen projektekre általában hatályos 339/2014. (XII. 19.) Korm. rendelet hatálya alól.